ahh furkan kardeşim
ortalığı curcunaya katmışsın çekmezmiş
darılma ama üreten mühendislerin aklına gelmemişmi acaba çekermi çekmezmi diye
bizde combo var 1.3 69 beygir valla rampa da ilk kaşkış biraz zorlayabiliyor ama bi kalksın rampaları 3 4 çıktığını biliyorum ki dediğim rampalarda hakiki rampa
he bişiy daha furkan her motor hacmi yüksek olan motor daha iyidir olayı yok 1.3 cdti motorun sıkıştırma oranına bak bide 1.6 nın sıkıştırma oranına bak başka bişiy demiyorum kardeşim .. 1.ci vites dişlisi en büyük dişlidir küöük değil küçük olan son vitesdir 5 yada 6. cı vites . 1.ci vites dişlisinin ok büyük olmasından dolayı güç fazla hız azdır rampaları çok rahat çıkarsınız ben denedim bizim araçla maximum 25 civarı bişiydi hızı 1 le ama koltuğa yapıştırmıyor değil ... tabi eksi yönleri fazla 1.6 için bişi demiyorum 1.3 den bahsediyorumki astralar 90 bygir o motora laf edenin karşısında ilk ben varım
uzun lafın kısası bizim combo için söylüyorum alt devirlerde biraz cansız kalıyor motor ama 1700 devirden sonra anlaşılıyor gücü küçük müçük ne gidiyor yolda bana göre ... bide yazılım( chip) yapıldıktan sonra tadından yenemez ... bazen babam aşka geliyor ışıklarda ufaktan kalkış yarışı gibi oluyor çoğu kez burun önde gidiyor araç
neyse şimdi uzun uzun anlatamama gerek yok motorların yapısını özelliklerini vs. dizel motorun geç devirlenmesindeki en büyük etken benzin bujiyle ateşlenip alev alır ve bu mazota göre daha çabuktur mazot yanma odasında sıkıştığından geç patlıyor ve devir ağır artıyor ancak yüksek sıkıştırma oranları sayesinde tekerlekler bayram ediyor ... 1.7 cdti motorun gidişini çok merk ediyorum mesela kim bilir nasıl gider yolda bide onu chipledinmi 130 beygir olur herhalde zaten standardı 100 beygir diye biliyorum .. he bu arada her araç için yazayım mesela 1.6 motor derler 1600 cc sanarlar halbuki ya o motor 1.598 cc dir yada 1601 cc dir yani tam rakam tutmaz ruhsatsa kolaylık olsun diye tam sayı yazarlar örneğin 1.3 motorlar esasında 1248 cc
hadi kolay gele size..