MEsajları okudum az yaktığını söylemişsin Musa hocam düz yolda belli hıza ulaştığımızda yakıt normları zaten aynı olmalı sabit hızla gidiyorsun çünkü..
Lakin şehir içi trafiğinde ben ekranıma anlık yakıt tüketimini alıyorum önüme ve 1. viteste kalktıktan sonra tüketim 30 lt. kadar çıkıyor 2 de 20 lt yi felan buluyor ama bunu sen erken devirde vites değiştirerek ayarlıyorsun, ama otomatik araçlarda vites yüksek devirlerde değişmiyormu ii de iki trafik lambası arasında konvoyda giderken araç 1 den 2 yegeçmiyorki buda sürekli olarak bir yakıt sarfiyat fazlası demek değilmidir.
Sürüş kolaylığına eyvallah tabi...
elbetteki daha kolay daha fazla olayla ilgilenip dikkatinizi böleceğinizle daha az olayla uğraşıp dikkati pay etmek durumunda değilsiniz... bu tartışılmaz zaten...
Aracı değiştirirken çok düşündüm ama bir arkadaşım devir kontrolünü elde tutmak her zaman iyidir dedi ve manuel vitese yönlendirdi mesela şunu dedi ki..
Karlı ve buzlu yolda aracı 1. vitesle değil 2. vitesle kaldır, kaymayı bir nebze engellemiş olursun bunu otomatikle nasıl yapacan dedi ????