Yardım....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ceren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
pre_lude' Alıntı:
benzini cok koyman lazım mesela =)) yada dizel otomtk alcaksın baska incelk duymadım hic

İstanbul trafiğinde manueller otomatikten dahamı az yakıyor sanki.

sıfır alacaksan hiç düşünme otomatik al rahat edersin bu trafikte...

csoft' Alıntı:
MEsajları okudum az yaktığını söylemişsin Musa hocam düz yolda belli hıza ulaştığımızda yakıt normları zaten aynı olmalı sabit hızla gidiyorsun çünkü..

Lakin şehir içi trafiğinde ben ekranıma anlık yakıt tüketimini alıyorum önüme ve 1. viteste kalktıktan sonra tüketim 30 lt. kadar çıkıyor 2 de 20 lt yi felan buluyor ama bunu sen erken devirde vites değiştirerek ayarlıyorsun, ama otomatik araçlarda vites yüksek devirlerde değişmiyormu ii de iki trafik lambası arasında konvoyda giderken araç 1 den 2 yegeçmiyorki buda sürekli olarak bir yakıt sarfiyat fazlası demek değilmidir.

Sürüş kolaylığına eyvallah tabi...
elbetteki daha kolay daha fazla olayla ilgilenip dikkatinizi böleceğinizle daha az olayla uğraşıp dikkati pay etmek durumunda değilsiniz... bu tartışılmaz zaten...

Aracı değiştirirken çok düşündüm ama bir arkadaşım devir kontrolünü elde tutmak her zaman iyidir dedi ve manuel vitese yönlendirdi mesela şunu dedi ki..

Karlı ve buzlu yolda aracı 1. vitesle değil 2. vitesle kaldır, kaymayı bir nebze engellemiş olursun bunu otomatikle nasıl yapacan dedi ????
abı söyledıgın herseyın cevabı mevcut.. otomatık devırı kendı ayarlayır ama zaten sehır ıcınde ceyrek gazla gıdeerken vıtesı hemen 1-2-3-4 yapar devırlı gıtmez yanı.. devırlı gıtmek ıstıyorsun "s" tusu yapmıs adamlar. daha devırlı gıtmek ıstıyorsan 3-2-1 konumu yapmıslar onları kullanabılırsın.. karda kalkıs tusu yapmıslar 3. vıteste kalkarsın. daha ne dıyım:D

Hiç uğraşmam vites le debriyajla , otomatik kullanmak rahat ve keyifli oluyor , yüzde bir mertebelerinde fazla yakmasıda keyfinin rahatlığının yanında önemli değil , ayrıca yavaş kalkar iyi hızlanmaz diye düşünenler var amaç kapışmak değilse normal kalkışlarsa çok ta iyi hızlanıyor ve kalkıyor .
yarış araçları bile yavaş yavaş tam otomatik yarı otomatik oluyor.
tabi bakım ve onarım maliyetleri acayip pahalı olabiliyor onuda belirtmek lazım. bide ağır kasalı küçük motorlu arabalarda otomatik vites iyi omuyor , örnek yeni kasa 1,6 passat yokuşlarda filan gitmiyor araba bağırıyor .

başka araç alacak olsam , güç ağırlık oranını dikkate alarak yine otomatik alırdım.

easytronic tavsiye ederim.ister manuel kullan ister otomatik , seçme sansının olması çok hoş bir şey

direk otomatik diyorum keşke benim arabamın şanzımanı söküp otomatik takdırabilsem...ehhe ne kadar güzel olurdu...avensisdeyken alışmıştım şimdi sallama vites yoruyor adamı...

1500, ytl ye ankarada otomatik vites takıyorlar. 1 yıl da garantili..

faithless1905' Alıntı:
direk otomatik diyorum keşke benim arabamın şanzımanı söküp otomatik takdırabilsem...ehhe ne kadar güzel olurdu...avensisdeyken alışmıştım şimdi sallama vites yoruyor adamı...

:good: valla süpersiniz kararımı verdim ben ilginiz ve alakanız için teşekkürler... :good:

otomatik vites alma konusunda arkadaşım...

Hayırlı olsun Corsa mı alacan peki ...

Geri