yağ yakma sebebi üst kapak mı alt takımdan mı nasıl anlaşılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan keno
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cevapların için teşekkür ederim, aracım motor no Z16xep diye başlıyor. twinport motor. işte bu motor rektifiyesi bana 2000-2500 tl ye patlar dimi. benim sadece üst conta 110 lira idi. xep motor olduğu için parçalar biraz daha pahalı...

xep motor oldugu için evet parçaları biraz daha pahalıdır, eğer ankarada yaptırma gibi bi seçeneğin varsa yardımcı olabilirim, şaşmaz sanayide opel servisi tanıdıgım var hatta kendi aracımın motorunu ben yaptım bende mekanikerim 3 yıl opel de çalıştım şimdi başka bir markadayım...

xep motor oldugu için evet parçaları biraz daha pahalıdır, eğer ankarada yaptırma gibi bi seçeneğin varsa yardımcı olabilirim, şaşmaz sanayide opel servisi tanıdıgım var hatta kendi aracımın motorunu ben yaptım bende mekanikerim 3 yıl opel de çalıştım şimdi başka bir markadayım...

Yardım etme isteğiniz için teşekkürler, şimdilik yağ ilave edip yola devam ediyorum ancak önce bi tam anlamıyla teşhis yaptırmadan yada garanti almadan yaptırmayı düşünmüyorum, çünkü üst kapak iki defa açıldı. ağustos ayında maddi durum musait olacak ozaman sizinle irtibata geçerim. ilginizden dolayı tekrar teşekkür ederim...

Yardım etme isteğiniz için teşekkürler, şimdilik yağ ilave edip yola devam ediyorum ancak önce bi tam anlamıyla teşhis yaptırmadan yada garanti almadan yaptırmayı düşünmüyorum, çünkü üst kapak iki defa açıldı. ağustos ayında maddi durum musait olacak ozaman sizinle irtibata geçerim. ilginizden dolayı tekrar teşekkür ederim...
rica ederim hiç önemli değil...

opellerin tumu genelde yag eksıltıyor..bu normal bı durum ancak fazlası sıkıntılı...bırde havların ısındıgı su gunlerde tum araclar daaha cok yag yakıyor..

Benim aracımda yağ eksiltiyor segman atmam gerekiyormuş.Bu arabayı aldık ama iyimi yaptık bilmiyorum kim bilir ne kadar masraf çıkarcak resmen arabaya çalışıyoruz.
İşin kötü tarafı servisten bi usta segman atarsın bi 40000 km sonra yine eksiltir diyor.

benim araçta 130000 km de bir sefer hararet yaptı ve üst conta takımı, sibop alıştırmaları yapıldı. o zaman için 300 tl masraf gitmişti. işçilikle birlikte. şimdi ise araba yağ yakmaya başladı. geçende 1 lt yağ koydum ve 1000 km kadar uzun yol yaptı. baktım yine çubuk min seviyede bende 500 mlt kadar yağ koydum. acaba benim ki de mi motor yaptırmak istiyor. bunu nasıl anlarız? valla bende bıktım artık bu masraflardan arabaya bir paspas bile alamaz olduk eskileri iyice parçalandı. satıp kurtulmayı düşünüyom

opellerin yağ yakmayan bi aracını görmedimki
ondan opel opel diyip övüp dururlar.

Ocak 2008 de 60000 bakımında aracın yağını değiştirdim araç 2003 vetra c şu an 13500 km yol yaptım sadece servis 250 ml yağ ilave etti,çok yağ yaktığı söylenemez.

bende tam motor yaptırdım hararet görmüş araba. geçen sene bende baya masraf ettim şimdi üçüncü yağ değişimi 3000 km oldu yarım litre eksiltti dahada eksiltir rektifiye yaptırsanda olmuyor bu meretler sanırım en iyisi bende satıp kurtulacam birdaha opel mi servisinin önünden geçmem :)

Yağ yakma sorunu fan müşüründen kaynaklanıyor motor hararetli çalıştığı için yağ inceliyor ve silindirlerden sızıp yanarak eksiliyor. Fan müşürünü düşük değerli olanla değiştirin

Geri