Yağ Lambası Sorunu

tolgahandevrim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar merhabalar. daha önce hiç bir sorun yokken geçen ay arabama atiker safefast lpg taktırdım. 1 hafta sorunsuz kullandım hala sorunsuz kullanıyorum fakat alakası varmı yokmu bilmiyorum konu ile...

3 gündür arabamın yag lambası rölantide yanıp sönüyor sonra devamlı yanmaya baslıyor. gaza basınca devir 1000 civarlarından sonra kesiliyor. yag seviyesi normal hatta fazla bile. havalar ısındı acaba yag çeşidinden dolayı olabilir mi? motor sogukken ilk calıstırmadan sonra 5 dk falan sonra baslıyor bu sorun.

motor yagı GM marka kış ayında tam karların ortasında filtre ile birlikte yeni değişti. ayrıca aracın bobini delphi marka ile değişmesine ragmen son zamanlarda rölantide gece farkedilir biçimde ekranın ışıgı azalıyor düşük devirdeyken... sorun ne olabilir ???

öncelikle yağ müşürünü kontrol ettirin eğer sorun müşürden değilse yağ pombasındandır.. ama büyük ihtimalle pompadan gaza bastığınızda sönüyorsa basınç düşük olduğu için yanıyordur muhtamelen...bence hemen kontrol ettirin şakaya gelmez

umarım yağ pompası değildir. aracı fazla kullanmadan hemen bir ustaya gösterin. yağ pompanız arızalı ise ve yeteri kadar yağ basamıyorsa motor yağsız kalır ve aşırı aşınma ve sonucunda motor elinizde kalabilir ;)

Geri