Yağ Değişiminden Sonra Yağ Akması

thunderfury

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Merhaba,

Bugün yağ ve filtre değişimi yaptırdım, arabamı park ettikten 2saat sonra altında yağ akıntısı farkettim. Başka bir araçtan dökülmüştür diye temiz bir yere çektim ama akıntı benim araçtan olduğunu farkettim.

Daha önce yağ sızdırması ile ilgili sorunum olmadı, telefon ile ustaya sorduğumda değişimden sonra 1-2 gün normal dedi ama bana normal gibi gelmedi, fikirleriniz nelerdir?

Bu ustalarda sıkışınca normal alışsın gibi sacma sapan mazeretler uyduruyorlar

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

Bugün yağ ve filtre değişimi yaptırdım, arabamı park ettikten 2saat sonra altında yağ akıntısı farkettim. Başka bir araçtan dökülmüştür diye temiz bir yere çektim ama akıntı benim araçtan olduğunu farkettim.

Daha önce yağ sızdırması ile ilgili sorunum olmadı, telefon ile ustaya sorduğumda değişimden sonra 1-2 gün normal dedi ama bana normal gibi gelmedi, fikirleriniz nelerdir?

Gün geçmiyor ki güzel ülkemde bir ustacık daha görmeyelim. Yerinizde olsam ''madem normal o zaman yollar motor yağından geçilir miydi ustacım'' diye sorardım.
Sorununuza gelince ya karter tapasından kaçırıyordur bu durumda yeni karter tapası takılacak ya da yağ filtresi yeteri kadar sıkılmamıştır kontrol edilecek.

ya tapayı sıkmadı yada yağ filitresi kapağını

Tapa ya da tapa yuvası deforme olmuş olabilir mi? Normalde yağ bakımlarında tapanin da değişmesi faydalı oluyor ama nerdee

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yağ tapasinin bakır pulu Borusan dişleri de farklıdır ve conta görevi görür. Asilolan her yağ değişiminde değişmesi gerekir. Ama usta diye geçinenler bunu yapmaz eski tapaya teflon sararlar iyice sıkarlar ve yuvasına kadar bozarlar. 10 tl lik tapa onları zengin eder. O ustaya git hatırını sor. O tapa gevşek kalmış der biraz daha Sıkar ama yağ yine damlar.

Yağ değişim sonrası yağ akıtma sorunu başınıza büyük sorunlar açabilir üzerinde durun başka bir ustaya gösterin.

hepinize teşekkür ederim, yarın tekrar baktıracağım, henüz yağ eksiltme olmadı ama dediğiniz gibi, yağ sonrası neden bir araç 1-2 gün yağ kaçırsın ki akıl işi değil. üstüne motor yağı çevre için çok zararlı olduğunu okumuştum, akıtsın boşver eksilince takviye yaparsın mantığı kısmından vicdanen kötü hissettiriyor =)

hepinize teşekkür ederim, yarın tekrar baktıracağım, henüz yağ eksiltme olmadı ama dediğiniz gibi, yağ sonrası neden bir araç 1-2 gün yağ kaçırsın ki akıl işi değil. üstüne motor yağı çevre için çok zararlı olduğunu okumuştum, akıtsın boşver eksilince takviye yaparsın mantığı kısmından vicdanen kötü hissettiriyor =)

Çevreye duyarlı olman çok güzel hep böyle ol. Ayrıca sızan yağ koyulurken veya filitre yi çıkartırken karter motor aksamina dökülen yağ da olabilir. Malum özenli temiz iş yapan az usta var. Filitre çevresini ve yağ tapa bölgesini silip tekrardan gözlemle.

Son düzenleme:
Çevreye duyarlı olman çok güzel hep böyle ol. Ayrıca sızan yağ koyulurken veya filitre yi çıkartırken karter motor aksamina dökülen yağ da olabilir. Malum özenli temiz iş yapan az usta var. Filitre çevresini ve yağ tapa bölgesini silip tekrardan gözlemle.

Durum dediğiniz gibi sanırım, dün gece bıraktığım yere sabah baktığımda 1 damla bile akma yoktu, yine de bu hafta hergün kontrol edeceğim. Teşekkürler

Geri