Yabancıdan yabancıya araçlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bimmer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar, biliyorsunuz yabancıdan yabancıya satılan araçlar gümrük masrafı olmadığı için ucuz satılıyorlar. mesela benim çifte vatandaşlığım var. türk ve norveç. ben bu araçlardan birini alsam, türkiye de kullanmak için ne yapmam gerekiyor? belirli bi süresi filan mı var?

sıkıntı olmaz kullanırsınız ama satarken bıraz zorlanırsınız alıcısını bulmak gerekıyor

Tam yabancı olman lazım sanırım...
bunun yanında senden başka sadece 1. dereceden oda ismini beyan ettiklerin kullanabilir.

Tam yabancı olman lazım sanırım...
bunun yanında senden başka sadece 1. dereceden oda ismini beyan ettiklerin kullanabilir.

+1, aynı statüde bir aracı ben kullanırken polis çevirdi, aynı şeyi söyledi.Bu aracı sadece ruhsat sahibi yada yetkilendirdiği biri kullanabilri diye söyledi.Araçta araç sahibinin kızı olduğu için yırtmıştık.Zaten aracın plakasında harf grubu MA idi, 16 MA xxx, Bursada yabancı statusundeki araçlara genelde MA veya MB harf grubu veriyorlar

Sen sahip olamazsın arkadaşım çifte vatandaşlar kullanamaz.

sıkıntı olmaz kullanırsınız ama satarken bıraz zorlanırsınız alıcısını bulmak gerekıyor

satmaya ne gerek var ya, at hurdaya gitsin. araba fiyatından vergiyi çıkınca geriye birşey kalmıyorki zaten :P :D:D

çifte vatandaş olarak bundan yararlanamıyorsunuz.

çifte vatandaşlar eskiden yararlanıyordu ama sonradan sanırım 90 lıların ortalarında çıkan yasalarla bu değişdi artık türkiyede yabancı öğrenci yada çalışan bir statüde olmanız gerekiyor yani çift vatandaş olmuyor artık.. tamamen yabancı olucaksınız en azından ben öyle biliyorum..

ama türkiyedede yabancı olsanız herhalde sizden kralı olmaz her şeyden muhafsınız bir şey olsa suç işlediğinizde bile türkiyede yargılanmama hakkına sahipsiniz bir nevi dokunulmazlığınız oluyor...

Geri