Xenon Konusunda Deneyimleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kamikaze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merceksiz farda kullanmak sıkıntı

xenonu mercekli farlarda kullanmanı tavsiye ederim ben kendi aracımda hem uzunda hemde kısada xenon uygulaması var ikiside 6000k şu ana kadar bir sıkıntı yaşatmadı ama yağmurlu havada sıkıntı yaşatıyor kesinlikle sislerine xenon taktırma kesinlikle sisli havada xenon la gitmek ölümm
benim aracta 6000k mtec var şimdiden alacağın xenon hayırlı olsun 6000k iyi bir tercih olacaktır

Şuanda merceksiz farda 8000k kullanıyorum karşıdan hiç sellektör yemedim bu yüzden ayarlarını iyi yaptırırsan sorun olmaz..

Yagmurlu havalarda gerçekten çok sıkıntı yaratıyor ama şehir içinde oldugun için aşırı yormuyor fakat yagmurda caddede değilsen tek başına siyah asfaltta gidiyorsan kesinlik hiç bişey görmüyorsun.Herkez karlı havadada sorun yaratıyor dedi ama geçen İstanbulda kar oldugu zamanlar dikkat ettimde bana sanki normal sarı farlardan daha iyi geldi yani daha net bi görüş aldım..

Benim aracı bazen babamda kullanıyor o yüzden ben 8000k aldım ama aklım hala 12000k da desem yalan olmaz.İki takım almayı düşünürsen eger farlara 8000k sislere 10000k veya 12000k öneririm..

Öncelikle samimiyetiniz için tşkler evet aydınlatma adına kurulu forumlardada bu konudan bahsetmişler yagmur ve karlı hava kosullarında cok zor sartlar yarattıgını normal hava kosullarında işe uzun yolculuklarda gözde yorgunluk yarattıgını tecrübe etmişler max alınması gereken degerin 6000 Kelvin oldugunu söylüyorlar.Tabi bunu kendi güvenliğimiz ve karsı taraf sürücülerin güvenliği için.

Ama gel gelelim işte su güsel görünme olayı kafamı cok ama cok karıstırıyorr yaa işte huyumuz kurusun görüntü güsel olsunda güvenliği kim ne yapsın mantıgımız yok mu saten.

Herşey görüntü için zaten :) Ben o yolculukta pişman oldum.Gözde yorgunluk hiseetmedim ben ama keşke 6000K dedim içimnden.Birde ben alırken 6000K diye gittim elinde yok hem arabada buz mavisi 8000K al denince kandım aldım:)

Saygılar...

xenonu mercekli farlarda kullanmanı tavsiye ederim ben kendi aracımda hem uzunda hemde kısada xenon uygulaması var ikiside 6000k şu ana kadar bir sıkıntı yaşatmadı ama yağmurlu havada sıkıntı yaşatıyor kesinlikle sislerine xenon taktırma kesinlikle sisli havada xenon la gitmek ölümm
benim aracta 6000k mtec var şimdiden alacağın xenon hayırlı olsun 6000k iyi bir tercih olacaktır

Uzunlara nasıl xenon taktınızda sorun yaşamıyosunuz hayret doğrusu.Nasıl sellektör yapıyorsunuz merak ettim belli bi ısınma süresi var o süre geçmeden patlamaz yani sellektör yapamazsınız ne kadar saglıklı bu_?

Herşey görüntü için zaten :) Ben o yolculukta pişman oldum.Gözde yorgunluk hiseetmedim ben ama keşke 6000K dedim içimnden.Birde ben alırken 6000K diye gittim elinde yok hem arabada buz mavisi 8000K al denince kandım aldım:)

Saygılar...
Bende 6000k alcam diye gittim o anda 8000k vardı elinde tatilede gidicektim dedim ver gitsin bekleyemicem :)

Ben merceksiz 8000k kullanıyorum.Markası hakkında fikrim yok.Aldığımda takılı idi.Eğer iyi ayarlanırsa karşı tarafın gözünü almıyor ama tabir-i caiz ise kısaların yeri öpmesi gerekiyor.Ayrıca ön camlardaki hafif taş çizikleride ışığı aşırı kırıyor.En sağlıklısı mercekli olması ama iyi ayarlanırsa merceksizde çok rahat.Mesela benim aracımda kısalarda aydınlatma oldukça homojen.Kör alanlar oluşmuyor ama siyah asfalt ve yağmur işin içine girince normal halojen farları arıyor insan.Uzunların zenon yapılmasına karşıyım çünkü kullanışsız oluyor.Ayrıca kısada zenon, uzunda normal karşınca çok güzel bir skala oluyor benim fikrim.Sis lambalarına zenon takılmasının hiçbir mantığı yok, tek amacı görünüş olabilir...
Bu da benim farlardan bir kare
picture.php

Resim bile gözlerimi almayı başardı:)tabi foto çekerken ışık daha bir parlak çıkıyor onu da düşünmek lazım

Resim bile gözlerimi almayı başardı:)tabi foto çekerken ışık daha bir parlak çıkıyor onu da düşünmek lazım
Cidden çok parlak duruyor ama, kesinlikle makinanın ışığa duyarlılığından.Çıplak gözle böyle değil...

Uzunlara nasıl xenon taktınızda sorun yaşamıyosunuz hayret doğrusu.Nasıl sellektör yapıyorsunuz merak ettim belli bi ısınma süresi var o süre geçmeden patlamaz yani sellektör yapamazsınız ne kadar saglıklı bu_?

adaşım bende de var uzunlarda xenon ısınmamış hali bile yeterli oluyo sellektörde fln 2seneye yakındır kullanıyorum hele ısındığı zaman fln çok keyifli oluyo

Geri