1999 makyajlı Vectra B 1.6(X16XEL) aracımın vitesleri dün sabah birden geçmemeye başladı. Hiçbir sorun yoktu şimdiye kadar şanzumanda, hatta gayet de kolay geçen viteslerim vardı
, serçe parmakla bile geçirebiliyordum vitesleri ancak dün sabah arabayı çalıştırıp 1'e takmak istedim ve geçmedi, debriyajı 1-2 defa pompalayıp tekrar denedim bu sefer geçti anca yol boyunca vites geçişlerinin 5'de 4'Ünde böyle yaptı, giderken takmak istediğim vitese geçmiyor, debriyajı 1-2 pompalıyorum öyle geçiyor, bazen direk eskisi gibi geçiyor, bazen de hafif zorluyorum öyle geçiyor. Düşük vitesleri(1-2) zorlayarak geçirmek imkansız gibi ama 3-4-5'de debriyajı pompalamadan, vitesi biraz zorlayarak geçirebiliyorum.
Geri vites geçişlerinde de her seferinde garç sesleri çıkarmaya başladı, 3 denememde falan -o da çok yavaşça geçirerek- geçebiliyorum geri vitese, aracın genel sürüşünde veya kavrama noktasında bi değişiklik yok.
Aracım 90.000'de bu arada, şanzuman yağı hiç değişmedi diye hatırlıyorum. Araç hala aynı durumda, rastgele olarak geçip geçmemezlik yapıyor.

Geri vites geçişlerinde de her seferinde garç sesleri çıkarmaya başladı, 3 denememde falan -o da çok yavaşça geçirerek- geçebiliyorum geri vitese, aracın genel sürüşünde veya kavrama noktasında bi değişiklik yok.
Aracım 90.000'de bu arada, şanzuman yağı hiç değişmedi diye hatırlıyorum. Araç hala aynı durumda, rastgele olarak geçip geçmemezlik yapıyor.