vectra c yardım ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xkaracanx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yol şartlarına ve kullanım tarzına göre sürekli değişiklik gösterir bence normal bi sorun olmadığını düşünüyorum benimde o şekilde ama bende tam doluyken 380 hiç göstermedi genelde 600-700-bazende 1000 yazar bazen ise kesik kesik çizgiler bile çıkar ve sonra tam olarak menzili gösterir km yaptıkçada azalır veya çoğalır

valla bilemiyorum arkadaşlar .. yarın sabah servise gidicem anahtarlarıma program yüklencekmiş. gecen gittiğimde öyle dediler. gitmeden önce yol bilgisayarını sıfırlayacam .. ondan sonra yola cıkıp bakıcam ne yazıyor.

senin aracın bilgisayarında bir problem yok kardeş bilgisayar anlık yaktığın ve daha önce yakmış olduğun km ye göre kaln kmyi oranlıyor
mesela uzun yolda giderken benzin alırsan daha net bir şekilde görebilirsin bu yüzden servise boşuna para verme

servis benim arkadaş zaten ..tanıdık yani.. bugün gittim ona fazla takılma dedi.. uzun yola cıkınca yükselir dedi.. yükseliyo zaten ..bugün servise giderken 369 km yi gösteriyodu .. eve dönüp aracı park ettiğimde yol bilgisayarı 393 km yi gösteriyodu .. öyle bıraktım..

yalnız aracı bakıma sokacam ..bugün servise giderken egzoz gazıyla alakalı bi lamba var motor seklinde ..o yandı.. götürdüm gösterdim .. yakıt ünitesi tüketim zengin diye bi hata verdi.. arkadas hava filtresi tıkalı olabilir ,bujiler eskimiş olabilir falan dedi . oksijen sensörüde yapabilir dedi.. bakıma sokcam valla..ne yapalım..:)

depo tam dolu değil ama ibre dolunun biraz altında ..150 ytl ye nereden baksanız 40 veya 42 lt benzin alınıyor. sehir içi bile olsa o benzinle en asağı 550 veya 600 km yol yapar diye düşünüyorum ..
kardes vectra c ile sehir içi 550 km yapmak hayal ben cok denedim yapamadım istanbul trafiginde.sehir dısı 800 km de bana hayal gibi geliyor.onu denemedigim icin iddia etmeyecegim ama dizel arabadan söz etmedigimize göre cok zor 800 km yapmak.birde benzini aldıktan sonra yol bilgisayarının icinde reset all yazan yere gelip reset at.2 tane reset secenegi var bilgisayarda, reset all yaparsan ortalama kilometrende resetlenecek

Aracınızda başka bir problem olup olmadığını servis söyleyecektir ancak ben yol bilgisayarı ile ilgili bildiklerimi aktarmak istiyorum.

Öncelikle ortalama hıza değinelim. Ortalama hız o değerin en son sıfırlanmasından itibaren yaptığınız ortalama hızı gösteriyor. Şehir içi kullanım yapıyorsanız 26 km normal. Öncelikle ortalama hızı sıfırlayın(silecekteki cama yakın düğmeye basılı tutarak) Sıfırlama yaptıktan sonraki ortalama hızınızı ölçecektir bilgisayar bundan sonra. Eğer sıfırladıktan sonra uzun yol veya 80-90 km/sa hızla bir miktar yol giderseniz göreceksiniz ki o değer değişecektir. Ama uzun bir süredir sıfırlanmıyorsa, haliyle o gösterilen değeri yükseltmek için çok çok uzun yol yapmanız lazım.

Gelelim menzile. Bilgisayar depodaki yakıt ile yapacağınız yolu son 20-30 mk içerisindeki tüketiminize bağlı olarak hesaplar. Son 20-30 km içerisinde sürekli şehir içi, düşük vites gitti iseniz son 20-30 km'deki tüketim ortalamanız epey yüksek olduğundan düşük bir değer gösterir. Fakat uzun yol şartlarında tüketiminiz düşeceğinden menziliniz artar. 20-30 km uzun yol yaptıktan sonra yine range(menzil) ekranına gelip sıfırlama düğmesine basın, bilgisayar menzili yeniden hesaplayacaktır ve hemen hemen normal bir değer göreceksiniz.

saolun arkadaşlar .. arabayı yerinden oynatmayacam .. hafta sonu adapazarına gitcem insallah.. burdan yola cıkarken sıfırlayıp öyle cıkıcam.. önce e-5 karayoluna inene kadar dokunmayacam bilgisayara .. düze cıktıgım zaman arabayı stop edip bilgisayarı sıfırlayacam .. yada otobana cıkmadan önce yapcam tam gişe denn cıkısta.. ondan sonra yükselmesinde göreyim onu yol bilgisayarı gibi..:))))

saolun arkadaşlar .. arabayı yerinden oynatmayacam .. hafta sonu adapazarına gitcem insallah.. burdan yola cıkarken sıfırlayıp öyle cıkıcam.. önce e-5 karayoluna inene kadar dokunmayacam bilgisayara .. düze cıktıgım zaman arabayı stop edip bilgisayarı sıfırlayacam .. yada otobana cıkmadan önce yapcam tam gişe denn cıkısta.. ondan sonra yükselmesinde göreyim onu yol bilgisayarı gibi..:))))

İyi yolculuklar. Allah(cc) kaza bela vermesin. Şu sıfırlama işini 3-5 km önce yap ama trafiğe çıkmadan önce yap. Zor ve zahmetli iş değil elbet, bir kaç saniye düğmeye basıvereceksin ama ben olsam trafiğe çıkmadan yapardım. Ya da tehlikesiz bir yerde. 3-5 km yapacağın yolda çok da farkettirmez. Biraz pinpirikli miyim? :)

slm arkadaşlar hafta sonu adapazarına gitti... gitmeden önce yol üzerindeki bi benzincide önce benzin aldım ...sonra bilgisayarı sıfırladım... yola cıktım.. depoyu doldurdugum da bilgi ekranında 638 km görünüyordu.. yola cıktım giderken bu km 855 e kadar yükseldi..(uzun yolda)... ortalama 120-130 km süratle gidiyordum... adapazarından eve döndügümde km 400 de idi.. adapazarındaki eve vardıgımda km 687 ye düşmüştü... ayrıca motorun bakım zamanı geldiginde devir saatindeki ekranda bakım işareti yanar değilmi... yani bende o yanmıyo ama içim rahat etsin diye bakıma sokucam... gecenlerde km göstergesinin yan tarafında motor resmi var o yandı.. hemen servise gittim..tech 2 cihazında aracın arızasını 'yakıt sistemi zengin tüketim' diye bişi yazdı..

Geri