vectra c yardım ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xkaracanx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xkaracanx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2004 model vetra c 1.6 comfortum var.. gecenlerde 150ytl lik benzin koydum .. aracın yol bilgisayarı 382 km yi gösteriyor.. bunda bi anormallik var gibi geldi bana ..150 ytl ye nereden baksanız 40 lt ye yakın benzin alırsınız.. ..deponun ibresi tam dolu ile onun biraz altındaki beyaz cizgide. yani yol bilgisayarının gösterdigine göre araba cok fazla yakıyor.. bide şöyle bi durum var aracın yol bilgisayarını biraz kurcaladım ..kullanma kılavuzu ile beraber. orada ortalama hız diye bi sekme var... bende o hep 26 km de duruyor..onu nasıl yükseltebilirim.. yarın yol bilgisayar verilerini komple resetliyecem kullanma kılavuzu yardımı ile.. tekrar bi miktar yol yapıp yükselip yükselmediğine bakıcam .. yani yol bilgisayarı aracta yazan 26 km ortalama hıza göremi yapacagım km yi hesaplıyor.. bana yardımcı olursanız sevinirim..aracı yeni aldım huyunu suyunu yeni ögreniyorum ..orada 26 km yerine 65 km yazsa daha mı cok km yaparım yoksa dahamı az yaparım ...???:help: :help:

bende benim yolbilgisayarına tilt oluyorum yok mu bunun kapatma düğmesi falan :D

yarın servise cıkıcam anahtarlara program yükletmek için onuda gösterecem ..servise gitmden bi resetleyip tekrar deneyecem acayip ayar oldum ..bakalım ne olcak..

tamam neticesini bildirirsen sevinirim belki işimize yarar

yol bilgisayarı işte takılıyo kafasına göre :) ortalama hız benimde o şekilde 26 veya 27 hep o şekilde :) sıfır aldığımdan beri böyle bundan öncede vectram vardı 2004 model oda aynı şekildeydi ilk çalıştırdığımda bc tuşuna bastığımda bir süre arabanın yaptığı hızı gösteriyor sonra kendini sabitliyor ve değişkendir dur kalklarda veya aracı stop ettirip tekrar çalıştırdıktan sonra tekrar baştan bu işlemi yapıyor eğer ilk çalıştırma esnasında yolunda engel yoksa ve çabuk hızlanmışsan 80 veya 90 kaç km hız ile gidiyorsan o hızda sabitler eğer ilk çalıştırmadan itibaren şehir içinde düşük hızla ilerliyosan zaten yol bilgisayarı çok çabuk bir şekilde ve bir kaç saniye içinde ortalama hızı sabitliyor o yüzden ortalama hızın 25 gözükmesi normal diğer bi konu tam dolu iken 382 km yazması biraz garip benim tam doluyken 800 veya 1000 gösteriyor

depo tam dolu değil ama ibre dolunun biraz altında ..150 ytl ye nereden baksanız 40 veya 42 lt benzin alınıyor. sehir içi bile olsa o benzinle en asağı 550 veya 600 km yol yapar diye düşünüyorum ..

550 veya 600 şehir içi yaparsın şehir dışında ise sakin kullanımda 800km gidebileceği km göstergesi değişken ona pek kimse aldırış etmiyor zaten önemli olan km de ne yaktığı onu zaten doğru hesaplıyor bence yakıt tüketiminde problem yoktur

iyi ama yol bilgisayarı 382 gösteriyor .. nasıl yapcaz 550 k yi..

26km ortalama hızını 0'layın yol bilgisayarını bir daha bakın, 382km göstermesinin nedeni araç kullanım sitilinize, yani kısaca yol bilgisayarındaki anlık tüketime göre tahmini bir km belirtir menzil olarak siz daha sakin kullanmaya başlayın otomatik olarak menzilinizde artacaktır.

ben zaten genelde aracımı sakin kullanırım.. örneğin yollarımız biraz bozuk haliyle düşük vites ve devirde kullanıyorum aracımı ... bugün mesela ortlama 3 km yol yaptım aracla..araca bindiğimde km 388 di.. aractan inerken 377 km ydi.. bunun bi acıklaması varmı.. uzun yola cıkınca yükseliyo ..gecenlerde 50 ytl benzin koydum ..170km gösteriyordu.. uzun yola cıktım 185 oldu..tekrar eve döndüğümde km 162 deydi..

Geri