Vectra C LPG

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kayaux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kayaux

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar size bir sorum olacak, aracıma dün lovato marka tüp taktırdım, akşamüstü 20 TL lik benzin aldım 30 TL lik gaz aldım, yol bilgisayarın da 64 km kaldı yazıyordu, eve geldim sabah işe gittim şimdi işten geldim yol bilgisayarında 49 km kaldı yazıyor, bu arada aracı benzinde hiç kullanmadım tüpe geçene kadar bekledim hep ondan sonra kullandım, şimdi bu yol bilgisayarındaki sayacın bu denli düşmesinin sebebi nedir, toplam ev iş arası zaten 15-16 km gidiş-geliş, acaba tüptemi hata var, tüpe geçti gözüküyorda geçmiyormu ? kafama çok takıldı yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

Motor soğukken Rölantide çalışırken fazla yakar araçlar genelde. Aracınızın eğimli yolda durduğunu, yol bilgisayarının tam olarak ölçüm yapamadığını da hesaba katarsak, bence gördünüz sonuç normaldir diye düşünüyorum. 15 km için canınızı sıkmayın derim.

İşe gidip gelirken 15–16 km yaptığınızı söylüyorsunuz. Yol bilgisayarınız bu mesafeyi menzilden düşürmüş olabilir. Sonuçta benzinle gitmiş gibi hesap yapıyor. Lpg sisteminin devrede olduğunu bilmez yol bilgisayarı. :)

Son düzenleme:
Benim bildiğim depoda kalan yakıta göre menzil hesaplaması yapıyor yol bilgisayarı ?

yol bilgisayarı depodaki benzin miktarına ve anlık tüketime göre hesap yapar.. o şekilde uzun yola çıksanız 49 km gösterirken menzili uzun yolda tüketim düşeceği için 70-80 km gösterebilir tamamen kullanıcı ve yol şartları ile alakalı bir durum...ayrıca lpg menzilde gösterilmez..

yol bilgisayarı depodaki benzin miktarına ve anlık tüketime göre hesap yapar.. o şekilde uzun yola çıksanız 49 km gösterirken menzili uzun yolda tüketim düşeceği için 70-80 km gösterebilir tamamen kullanıcı ve yol şartları ile alakalı bir durum...ayrıca lpg menzilde gösterilmez..

:thumbup:

çeyrek depoya yakın benzin varken o bilgisayar 0 km olarakta gösterebiliyor menzili..

lpg'de giderkende menzil düşüyor ama belli bir süre sonra tekrar içindeki yakıta göre menzil yükseliyor. lpg'de kullanacaksanız şamandıraya güvenin menzil tamamen yanlış gösteriyor.

bende vectra c arac sahıbıyım aynısı bende oldu anlık yakıt tuketımınde gore hesaplıyor gazda olsa bıle yol bılgısayarı hesaplamaya devam edıyor benzın sarfıyatını kafaya takılcak bıse degıl onemlı olan gazdayken benzın gostergesınde dusus olmasın

Geri