Ve Çarşı dönme kararı aldı

Feyzullah

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dünyanın en etkili, en renkli taraftar topluluklarından biri olan ve mayıs ayında "Dinlenmeye çekiliyoruz" açıklamasıyla milyonları şoke eden Çarşı, tribünlere dönme kararı aldı. Çarşı grubunun, camiadan gelen baskılar üzerine yeniden aktif olarak tribünlerde yer almaya karar verdiği öğrenildi.

İyi günde-kötü günde, yağmurda-çamurda takımını yalnız bırakmayan ÇARŞI, nihayet kepenklerini açtı Mayıs ayı sonunda "Dinlenmeye çekiliyoruz" diyen taraftar grubu, İnönü’deki mabedine geri geliyor....

İKİ AY ARA VERDİLER
Evet yanlış okumadınız, ÇARŞI geri dönüyor... Mayıs ayının sonunda yapılan 'Asi Ruh Belgeseli'nin galasındaki şok açıklama ile tribünlerden ayrılacağını duyuran ÇARŞI, hasrete daha fazla dayanamadı.. "Sessizce ayrılmak geçti içimizden.. Hem bu limandan, hem bu can evimizden. Geride bayrağı göklerde, şerefi yedi düvelde
bir tribün bırakıyoruz. Dinlenmek ve yapılacakları görmek bizim de hakkımız" diyerek iki ay önce tribünlere veda eden ÇARŞI, kapattığı kepenklerini yeniden açıyor...

KIRGIN VE KIZGINLARDI
Neden gitmişlerdi? Kırgın ve kızgınlardı... İyide-kötüde, yağmurda-çamurda, galibiyette- hezimette hiçbir gün yalnız bırakmamışlardı takımlarını... Hep destek, tam destek mantığıyla hareket eden ÇARŞI, bir anda ummadığı bir tepkiyle karşılaşmıştı: Satılmış ÇARŞI!.. Belki de sonun başlangıcıydı bu. Onların da bir sabrı vardı ve taşmıştı... Haklılardı ya da haksızlardı... Fakat gitmenin, kalmaktan daha doğru olacağına inanmışlardı bir kere... "Mecburi" birlikteliği, "yaralı" ayrılığa tercih ettiler.

KAZANMAK ŞART DEĞİL
HALBUKİ kazanmak her şey değildi onlar için... Mağlubiyette bile, "Böyle oynayın canımızı verelim" diyecek kadar yürekli, "O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese" diyecek kadar cesurlardı... Sevenleri olduğu kadar, sevmeyenleri de vardı... Onların da, hepsine verecek bir cevapları vardı!.. Tribünlere farklı bir boyut, maçlara bambaşka bir hava getirmişti ÇARŞI... Yeni sezonda ÇARŞI'sız bir tribün nasıl olacak diye düşünüyordu herkes... Taraftarı, yöneticisi, futbolcusu, medyası, hepsi...

ONLARIN AŞKI RENKLERE
PANKARTLARI, tezahüratları, desibelleriyle futbolun rengiydi onlar. "Erkek adam, renkli takım tutmaz" deseler de, renkli bir topluluktu ÇARŞI... Şöhreti Avrupa'ya taşan, futbolun patronları UEFA'dan ve FIFA'dan bile takdirname alan bu karizmatik taraftar grubu, yeni sezon öncesi belki de en radikal kararını almalıydı. Onlar için kişiler değil, kurumlar önemliydi... Onların aşkı renklereydi.. Bu ayrılığa daha fazla dayanamıyorlardı. Siyah-beyaz bir aşk hikayesiydi bu, film gibiydi...

ZAMAN HER ŞEYİN İLACI
AYRILIK kararlarına kimse inanamamıştı... Beşiktaşlısı ağlıyordu, F.Bahçe ve G.Saraylısı şaşkındı... Ezeli rakipler bile "ÇARŞI, bize karşı olmalı" diyorlardı... Geri dönüş ısrarlarına, yapılan manevi baskılara, camiadan gelen "Siz olmadan olmaz" söylemlerine rağmen, geri adım atmamıştı ÇARŞI. Ama derler ya "Zaman her şeyin ilacıdır" diye... Bu süreç içinde dinlendiler, düşündüler, tartıştılar ve son kararlarını verdiler: Geliyoruz!... Ne zaman mı? Belki yarın, belki yarından da yakın...

KAYNAK: FOTOMAÇ

ben bir galatasaraylı ama öncelikli denizlisporlu olarak çarşının dağılmasına üzülmüştüm hatta nasıl olur böle bir şey demiştik.. ama dönmelerine sevindim.Türkiyemizin Gururu diyebileceğimiz adını genci yaşlısı herkesin bildiği gruba anca bu yakışırdı..

Dagılma kararını gerçekçi bulmamıştım zaten. Bunu bekliyordum
Ama forumda beşiktaşlı yok bak ikinci msj bende galatasaraylıyım:)

Bumudur budur

Bu düşünceye +1500 veriyorum :)

ONLARIN AŞKI RENKLERE
PANKARTLARI, tezahüratları, desibelleriyle futbolun rengiydi onlar. "Erkek adam, renkli takım tutmaz" deseler de, renkli bir topluluktu ÇARŞI... Şöhreti Avrupa'ya taşan, futbolun patronları UEFA'dan ve FIFA'dan bile takdirname alan bu karizmatik taraftar grubu, yeni sezon öncesi belki de en radikal kararını almalıydı. Onlar için kişiler değil, kurumlar önemliydi... Onların aşkı renklereydi.. Bu ayrılığa daha fazla dayanamıyorlardı. Siyah-beyaz bir aşk hikayesiydi bu, film gibiydi...

Bir Galatasaraylı olarak bende inanmamıştım zaten birilerine renklerini gösterdiler ....... Başarılar Çarşı

:good::good::good::good::good::good::good::good::good::good::good::good::good:

Balon haber.. Zaten Fotomaç denen Sallama gazetesinden çıktığı için balon olduğu iki kere tescilleniyor.

Böyle birşey olsa olsa, ilk Çarşı liderlerinden açıklaması gelirdi.. Nasıl kimse beklemezken bir anda ayrılma kararını verdilerse, geri gelme kararını aynı şekilde duyururlardı, paçavra Fotomaç gazetesine demeç vererek değil.

Tabii, denk gelir de gerçekten dönerlerse bilemem.. Çarşı'nın sınırlarının oldukça karışmış olması da bir başka konu. Aslında bu sadece Çarşı'yla alakalı değil, Genç FB'liler de böyle, Ultraslan da.. Her 3 grup da yeri geldiğinde klüplerin önüne geçebileceklerini, taraftarın kendileri sayesinde ayakta kaldığını düşünmekteler. Al birini vur ötekine.

Çarşı dönerse bir Beşiktaşlı olarak ancak "eski Çarşı" olarak, her zaman savunduğumuz Beşiktaşlılık duruşunu gösterebilecek, belirli bir Beşiktaşlılık anlayışının yanı sıra hayata bakış ve politik duruşunda da (ki o politik duruşun ne olduğu malumdur) esaslık gösterecek şekilde dönsün isterim. Kapalı tribündeki it kopuklardan, yeni yetme "kurtlar vadisi" bebelerinden arınmış, eski abi-kardeş ekolünü yeniden getirebileceklerse dönsünler isterim..

Ben Beşiktaşlıyım ve benim bu takımı tutmamdaki sebep şampiyonlukları, başarıları, bol galibiyetleri falan değildir. Taraftarından futbolcusuna yukarda saymış olduklarımı da içine alan bir takım kendine has değerleridir. Bu değerler geri dönsün istiyorum..

Hepsinden çok Yıldırım Demirören gitsin istiyorum ama maalesef onun konumuzla alakası yok.

çarşıdan resmi bi acıklama gelmedi daha,
fotomacın kolpa haberleri gene
ama yazıyı yayınlayan yazarın siciline bakınca bazıı haberleri kimse bilmeden duyuruyormuş
isteğimiz odurki çarşı geri gelsin.
gün içinde sanırım alen başkan bi acıklama yapar....

Tribünlerin Renkli Grubu
Dönmesi gerekir bence de
Fenerbahçeli olarak hayranlıkla izliyorum kendilerini
Özellikle verdikleri sosyal mesajlar tamamdır

Geri