16 temmuz cuma günü 1 haftalık yıllık izne çıktım. sabaha karşı yola çıktım ve istanbula gittim. istanbula vardığım c.tesi akşamı kuzenimin düğünü vardı. düğünü yaptık ve gece 12 gibi evimize geldik. yorgunlukla herkes yatağında sızmış gibiydi. babam restourantta çalıştığı için sabah 8 civarlarında işe gitmeden önce duş almış üzerinde bornoz kafasında havlu banyodan çıkmış salonda benim olduğumu düşünerek günaydın oğlum demiş. cevap gelmeyince babam kafasındaki havlusunu aralamış bakmişki ben değilim elinde bizim pantolonlar hiç tanımadığı adam (hırsızvay ş...siz diye fırlamış peşinden bornozla. ben kapı çarpmasıyla uyandım. kalktım babam yok camdan dışarı baktım babam bornozla koşuyor anladımki hırsız var. dışarı fırladım ben yetişene kadar hırsız anlaştığı taksiyle kaçmış. neyse babam kaçtı diye peşlerini bırakıp geldiğinde yolda karşılaştık. baba sen eve git ben arabayla peşlerine düşeyim dedim. o esnada evden haber geldi 3 tane laptop gitmiş ilk görünen. neyse atladım arabaya peşine düştüm. kendi telefonumdan babamı aradım. arabanın modelini ve plakasını versin diye. telefonu başkası açtı. anladımki hırsızdı babamın telefonunuda çalmış. nerdesin dedim. ben z.burnuna doğru gidiyorum dedi. bak dedim aldığın tüm malzemeler şirket malı gözünü seveyim geri getir dedim. bana, ben bunları 300-500 e okuturum dedim. dedimki getir malzemeleri ben vereyim parasını ama başkasına satma dedim. (içinde önemli bilgilerimiz var.) tamam dedi yarım saat sonra ara beni dedi. mecburen bekledik yarım saat bu esnada polis geldi. polise durumu anlattık polis irtibatı kesme dedi. yarım saat sonra kaçtığı taksiden inmiş ve beni aradı. dediki malzemelerini sana geri gönderiyorum parada istemiyorum dedi. ve dediği gibi zeytinburnunda bi durağa bıraktı taksiciye kardeşimin malzemeleri bizde unutmuş götürürmüsün demiş. taksiciye verdi telefonu bende tarif ettim. adrese gel dedim. tamam dedi taksici. biz eve gidip üzerimizi giyinene kadar polis getiren taksiciyi almış. ardından karakola gittik zabıt filan derken içinden iğne dahi alınmadan bize malzemeler geri geldi. neyse olayın akşamında başka bir kuzenimin oğlunun sünneti vardı. ordaydım. bi ara telefonum çaldı. ankesörlü telefondan aranıyordum. açtım telefonu kardeş mrb ben hırsız dedi
malzemelerini aldınmı dedi. dedim aldım. bak dedi ben hiçbirşeyini almadım tüm malzemelerini geri gönderdim eksik bişeyin varsa söyle ben o taksicinin durağını yakarım dedi. dedim yok herşey tamam geldi. bak dedi ben kapıdan girdim kapınız kilitli değildi. sadece bıçağı sokup açtım dedi. kapınızı kilitleyin herkes benim gibi olmaz dedi (bu doğruydu) birde tembihledi beni
sonra sen şuan nerdesin dedim ben senin eve girmeden önce 2 arabaya girmiştim dedi onların teyplerini okuttum parasıyla rakı içiyorum dedi
polise haber verdik ankesörlü telefonun numarasından bulunur diye bildirdik dedi ama bi haber çıkmadı. velhasıl böyle bir olay geçti başımızdan tatilin ilk günü maceralıydı.
Süper bir hikaye , böyle hırsız dostlar başına