Ustalar buraya ilginç bi sorun :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vectra2.0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hepinize çok teşekkür ederim ....

Arkadaşlar sorunu çözdüm önce kelebek boğazını ve rolanti ayarlayıcıyı kelebek sensörünü yıkadım temizledim taktım olmadı sonra egr yi iptal ettim olmadı daha öncede egzantrik sensör arızam olduğundan bahsetmiştim ve onuda değiştirdim sağolsun İLHAN abimiz zamanında göndermişti. Son olarak arabayı aldığımda bagajda duran ve arızalı diye değiştirilen rolanti ayarlayıcısını temizledim ve rolanti ayarlayıcıyı takarken contasının bi kaç yerinden yırtıldığını fark ettim belkide ordan hava alıyordu oraya klingrikten yeni conta kestim ve arızalı diye çıkarılan rolanti ayarlayıcıyıda bi güzel temizlemiştim onuda yeni yaptığım contayla yerine taktım şimdi harika 9 dan bir çentik sapmıyor 10 numara oldu inşallah böyle devam eder.....

Evet tam dediğim gibi sorun rölanti ayarlayıcıdaymış yaptığına sevindim. Rölanti ayarlayıcı opellerin ciğeri gibi. :)

aynı sorun bendede war napacağımı bilmiyorum bazen arıza ısıgı yanıyor araba 4,500 dewiri geçmiyor stop ediyorum yeniden çalıştıryorum sorun düzeliyor egzantrik sensörünü değiştim ama aynı sorun devam ediyo egzantrik devir sensörün kablosundan yapıyor anladıgım kadarıyla o kabyolu iice bantlıyorum sorun düzeliyo gibi ama 1 hafta geçmeden yine aynı sorunlar başlıyo ve şimdi kendi kendine rölantideyken stop etmeye başladı bazen de çok zor çalışıyo stop edince napacağımı bilmiyorum lütfen yardım edinnn..

Bendede ayni sorun oldu eksantrik sensörünü 65tl ye değiştirdim sorun kalmadi

Egr valfini temizlet veya değiştir kardes

Rolanti sensoru ve ya EGR. ama buyuk ihtimal EGR. cunku ayni sorunlar bende de var. ve EGR ye karar kildim. bu hafta ben de EGR yi temizletecegim.

Geri