Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
O kanal yapısı arızalanıyor, 2.0 lt'yi bilmiyorum ama 1.6'ların ve 1.8'lerin emme kanalının yapısı birbirine benziyor. Tarık bence sizin orada iyi bir ustaya emme manifoldunu kontrol ettirmende yarar var, hemen süpap iticileri , süpap kadehleri, horozları,ıvırzıvırdandır diyerek motor silindir kapağına girişmesinler. Benim usta steteskopla dinleyerek arızanın yerini buldu. Ben de deneme tahtası oldum. Araç bilgisayarında da bu konuyla ilgili bir arıza kodu da vermiyor, her halde bu kısımda sensör yok .Arıza bilgisi toplayamıyor.
ecotech ile twinport aynı motor değilmi.Mesela 2007-2008 115 likler ecotech ama twinport motor değilmi...Hep bu soruyu düşünmüsümdür.Nettende araştırdım.Kimisi aynı diyor kimisi farklı....Yok üstten egzantrikmiş bilmem neymiş....karışık işler bunlar
Çok geçmiş olsun..125 000 de az uz bir km değil hani.Maşallah...
maalesef aynı değil bütün twinport motorların üzerinde Ecotech yazıyo ama çalışma prensipleri bir sürü parçaları ve ateşleme sistemleri farklı twinport motorların
maalesef aynı değil bütün twinport motorların üzerinde Ecotech yazıyo ama çalışma prensipleri bir sürü parçaları ve ateşleme sistemleri farklı twinport motorların
Twinport dedikleri zırıltı aaşağıdaki çizimdeki gibi birşey.
Her silindir başına havakanalı 2 ye ayrılıp geliyor ve bu kanallardan birisi tam gaz vermediğiniz zaman kapalı kalıyor böylece silindirin içinde yakıt girdap etki oluşturup daha verimli yanıyor.(göya ) Gaza abanıldığında kapalı kanalın kelebek kapakçığı da açılıp silindirlere tam güçle yakıt hava karışımı kısa sürede doluyor.
Özellikle fotograftaki en sağ silindir başı çok açıklayıcı.
Çizim ve Fotograf GM 'in media online sayfasında alıntı