Turkuaz SU

coco cola içmiyorum... malum sebeplerden dolayı... hrkes biliyo zaten..

İşim nedeniyle su sistemleriyle biraz haşır neşirim:)
Sertlik yönünden Turkuaz ın ideal olmadığı ve birçok markanın gerisinde olduğu bir gerçektir.Yanılmıyorsam Sertlik=3,5 Fr . Ankara'nın şehir şebekesi ise 6 civarında.
sertliği daha düşük(0-1) ,tadı,kokusu ve içimiyle Saka-erikli-hamidiye nin yanısıra aklıma gelmeyen bir çok marka var.Kısacası kimyasal analizlere dikkat etmek gerek.

tam hatırlamıyorum bayağı eski bir olay dışarıdan alınan petteki sulardan birini içen bi vatandaşın yemek borusu erimiş bu yüzden hayatını kaybetmişti birkaç kişide hastanelik filan olmuştu haberlere çıkmışmıydı tam hatırlamıyorum belli değerleri ayarlanırken bir fazlalık olduğu takdirde böyle bir durum oluyormuş bu olayın sorumlusuda turkuaz suydu ama olay örtbas edildi burada kesinlikle yanlış anlaşılmasın coca cola ya çamur atmaya çalışmıyorum bunlar duyduklarım su konusunda biraz hassasım evde çeşmeden su içmiyorum damacana da hayat su sipariş edip ondan su içiyorum

işlenmiş su işte.. musluk suyu göl suyu kuyu suyu laburatuar.. farketmez aynı kapı :)

doğru..kuyu suyunun işlenip içime hazır hale getirilmişi...bahçelerimizi artezyen suyuyla suluyoruz ya,o su işte..

tam hatırlamıyorum bayağı eski bir olay dışarıdan alınan petteki sulardan birini içen bi vatandaşın yemek borusu erimiş bu yüzden hayatını kaybetmişti birkaç kişide hastanelik filan olmuştu haberlere çıkmışmıydı tam hatırlamıyorum belli değerleri ayarlanırken bir fazlalık olduğu takdirde böyle bir durum oluyormuş bu olayın sorumlusuda turkuaz suydu ama olay örtbas edildi burada kesinlikle yanlış anlaşılmasın coca cola ya çamur atmaya çalışmıyorum bunlar duyduklarım su konusunda biraz hassasım evde çeşmeden su içmiyorum damacana da hayat su sipariş edip ondan su içiyorum

ben çok iyi hatırlıyorum...dediğin olay, turkuaz su piyasaya çıkamdan önce olmuştu..restaurantta adam 0.5litrelik erikli suyu içiyor yemek borusu eiryordu..ama karşısında farklı pet şişeden içien arkadaşına birşey olmuyordu..bence en iyi su markası erikli idi,halen de öyle..

abi nederseniz deyin ben kalabak suyundan başka su tanımam biz eskişehirde değiliz biz napalım diyorsanız tat su alın diyorum(kalabak suyunun ta kendisi)
sertlik :1,8
ph :6,8
florür :0,21 mg/lt
klorür :4,8 mg/lt
kalsiyum:5,6 mg/lt
sodyum :3,7 mg/lt
sülfat :12 mg/lt
demir :0,02 mg/lt
nitrat :6,6 mg/lt
nitrit :yok potasyum :2,5 mg/lt magnezyum :1,24 mg/lt amonyak :yok

Son düzenleme:
damardan girmişin be gökalp eskineden ne çok içerdik hala tankerle kapı kapı dolaşıyorlar mı

damardan girmişin be gökalp eskineden ne çok içerdik hala tankerle kapı kapı dolaşıyorlar mı

şimdi plastik damacanalar ile evlere en modern şekilde teslim ediliyor. güvenlik bandı bile var :)

büyük marketlerin çoğunda turkuaz ve aquafina şimdi de damla suları dolaplarda bulunduruluyor soğuk su almak istediğimde mecbur kalıyorum coca cola ve pepsi dağıtım ağındaki gücünü burda kullanıyor ama son zamanlarda cadde üzerindeki büfelerin çoğunda sağlık ve hayat suları bulunuyor mümkün olduğunca dikkat edip almamak lazım

Geri