Tüp tankı değişimi hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmannn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar benim aracın tüp deposu 10 yıllık , değişmesi gerekiyormuş. Bu depoyu değiştirirken veya değiştirdikten sonra yapılması gereken herhangi bir evrak işi var mı ? Tüp ruhsata kayıtlı. Tüp deposunu değiştirdikten sonra aracı muayeneye soksam bir sıkıntı çıkar mı ?

Muayeneye gireceğin zaman değiştir.Zaten değiştirdiğin yerde evrak işlerini hallederler.Ama yaptığın işi yetkili bir bayide ve ciddi çalışan bir firmada yaptır birde başında dur.Sonra yok orası kaçırıyor burası olmamış gibi sıkıntılar çıkarıyorlar.

LPG tank değişimlerinde evrak anlamında bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Gider taktırırsın o kadar.

Aklınızda olan soru anladığım kadarı ile proje ve sızdırmazlık şeklinde yapılan evrak işleri hakkında. Bunların hiç birine gerek yoktur.

LPG tank değişimlerinde evrak anlamında bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Gider taktırırsın o kadar.

Aklınızda olan soru anladığım kadarı ile proje ve sızdırmazlık şeklinde yapılan evrak işleri hakkında. Bunların hiç birine gerek yoktur.

Bildiğim kadarıyla tank değişimi sonrası tank değiştirdiğini trafiğemi ne bildirmek gerekiyormuş.Yeniden proje falan filan yapılıyormuş ruhsata işleniyormuş diye söylendi bir ara.Bu konuda lpg firmalarından yada TÜV den bilgi almak en doğrusu.Lakin yine arkadaşa tavsiyem muayeneye yakın değiştirmesi.Muayene dışında kimse lpg tankını kontrol etmez.

Üstadım ulaştığım bilgi bu şekilde...

1 ay kadar oldu 45 lt tank takıldı ruhsata işlendi.. şimdi ben tankı degiştirmek istiyorum 35 lt olsun ve bagaj dan yer kazanmak istiyorum.bu işlem için her hangi bir evrak veya her hangi bir kuruma bildirmeye gerek varmı. muayene tekrar gereklimi vs...

yardım ve emeklerinize şimdiden çok teşşekkür ederim

Verilen cevap

Herhangi bir evrak veya resmi işlem yapmadan yönetmeliklere uyacak tank değişimi yapabilirsiniz

Bu cevap A2 Mühendisi tarafından verilmiş.

TÜVTÜRK e danışmak daha iyi olur kanısındayım yine de.Kimin ne yaptığı belli olmuyor biliyorsun.

TÜVTÜRK e danışmak daha iyi olur kanısındayım yine de.Kimin ne yaptığı belli olmuyor biliyorsun.

Tüv Türk sanırım net üzerinden soru sorulması durumunda anında cevap veriyorlar. Ben sızdırmazlık için mail yolladım bir kaç dakika içinde cevap yazdılardı.

Teşekkürler arkadaşlar. Tüv Türk'e mail atayım.

Tank değişim işlemi ne oldu? [MENTION=9375]osmannn[/MENTION]

Nadir bey değişim yapılmadan önce aracı satmıştım.

Geri