Bende 2.0 sportwagon'u var, elimden geldiğince bilgi vereyim;
Öncelikle ne Toyota'yla ne Honda ile mukayese kabul eder, Japon'un hası Subaru'dur. Subaru'nun 4x4'ü sıradan bir 4x4 değil, Audi'nin quattro'suna benzeyen symmetrical awd denilen bir sistem, anlatılmaz...yaşanır. Ben özellikle manuelini arayıp buldum, çünkü otomatik vites gücü manuel vites kadar iyi aktaramıyor, mutlaka kayıp oluyor. Boxer motor da oldukça keyifli, çoğu arabada 7.500 devir saatinin sonu iken Subaru'da red line 7.500'de başlıyor.

Awd olması nedeniyle biraz fazla yakıyor, özellikle 4.000 devriden sonra. Önden çekişli araba kadar seri değil, ya da patinaja kalmadığı için bana öyle geliyor.

Benim aracımın standardı 160HP, yazılım, hava filtresi ve Borla son susturucu ile 170Hp'nin biraz üzerinde olduğunu sanıyorum. Son hızı 215km, buna 5. vites, 6.100 devirde ulaşıyor. Son hız bu güçte bir araç için tatmikar değil, normalde bu güçte bir arabanın rahatıkla 240'ı görmesi gerekir. Neyse ki son hıza kadar odukça canlı. Eğer sportif kullanmaktan hoşlanıyorsanız 1.5 motor, hele ki otomatik vites ise sizi pek tatmin etmeyecektir. Ama kışın herkes kayarken siz rayda gider gibi gidersiniz gideceğiniz yere.