Su seviye sensörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0guz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

0guz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba, aracımda son zamanlarda soğutucu az uyarısı çıkmaya başladı ama gerçekte su seviyesinde bir problem yok denedim. yedek su deposu sensörünü değiştirdim güzelce (kendim) yine de arabayı çalıştırınca bu uyarı çıkıyor.
acaba bu sensörün sigortası var mı? onu mu değiştirmek lazım? internette bulamadım.

IMG_20200526_1036277d1d7e6ed7910c40.jpg

Üstad suya iyi bak max yazısında mi yoksa aşağıda da mi tam yazıda olmalı ve aracı çalıştır suyu gözle takip et eksilebilir

Üstad su deposunun içerisinde su eklediğin zaman havaya kalkan mantar denilen plastik var ve uzun süre degismedigi zaman o mantar sürekli asagida kaliyor ve sensör yanlış algılayip su yokmuş gibi davranıyor bu yüzden su deposunu cikartip icerisine su doldur ve mantarın yukarıda kalıp kalmadığını gör.. eğer hala aşağıda kalıyorsa su deposunu değiştirmen gerekiyor

Aynı olayı şuanda bende kendi aracımda yaşıyorum

Hocam sensörü güzelce değiştirdiğinize emin misiniz? Ben hatanın önce silinmesi gerekli diye biliyorum.. Sildirdikten sonra aynı hatayı verecek mi bakmak lazım..

Hocam sensörü güzelce değiştirdiğinize emin misiniz? Ben hatanın önce silinmesi gerekli diye biliyorum.. Sildirdikten sonra aynı hatayı verecek mi bakmak lazım..
Arkadaşlar sensörde kolay kolay arıza olmuyor dediğim gibi su deposunun içinde bulunan ve içinde su koydugun zaman havaya kalkan tapa veya mantar dedikleri plastiğe benzeyen halka var ve bu halka uzun süreli kullanımda arıza verip havaya kalkmıyor ve sensör aşağıda olduğunu algılayınca suyun azaldığını düşünerek hata veriyor bu yüzden bahsetmiş olduğum halkaya bakıp kontrol etmek gerekiyor

Geri