Su Gibi Benzin tüketiyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tatum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benimki de astra classic 2007.şehir içi ben de her gün senin gibi 11 km yol gidiyorum.dün depoyu fulledim.139tl=560 km..bu da 250 krş yapıyor.önceki ölçümlerim 220 krş geçmedi hiç.malum benzin fiyatları yükseldi.bir de arabanın bakımı yaklaştı.
(9 yıldır petrol ofisi kullandım.bulunduğum kasabada istosyon kapandı.son 4 aydır shell kullanıyorum bana yakıt arttı gibi geldi psikolojik olsa gerek.ama arkadaşın arabası hakkaten çok yakıyor .bi baktır bence
nasıl başardın bunu bize de anlatda uygulayalım.Aynı model araba kullanıyoruz,yıl da aynı model de.benim arada da sorun mu var desem çok şükür bir şey yok gibi gözüküyor.
ama diğer yandan ark.ların dedikleri de mantıklı.:confused::confused:

Benim araç benzinli. 100 km'ye 6Lt benzin yakar.
3.36x6 = 20.16TL, ama şubatta kesinlikle LPG'ye geçiyorum. %40 tasarruf yapmak varken neden daha çok para ödeyeyim.

Bugun 3.40 dan 50 ytl aldım gideceği en fazla 140 km :(

benim araç 1.6 hatchbag ş.içi hava sıcakken(yaz aylarında) 220-260 arası yakıyo basmama bağlı değişiyo ;) şu hava soğukken aldığım son bir depo benzinde tekrar hesapladım fazla basmadan kullandım 280 kuruş çıktı...km'yi sıfırladım 530 km gitti sonra tekrar fullemeye 148 lira benzin aldı oda 0.28 kuruş yapıyo..Sizinki biraz fazla yakıyo gibi bana kalırsa bu kadar fark olmaması lazım :S

Arkadaşlar, geçen ay benzin 3,29 tl iken aracım şehir içinde 236 krş yakmıştı. Bu gün yine bayram tatiline gideceğim diye depoyu fulledim. 25,08 lt benzin (3,38 tl) ile depo doldu. Şehir içinde toplam 266 km yol gitmişim. Nerdeyse, 100 km de 10 lt gibi bir yakıt tüketimi söz konusu, şehiriçi km de 319 krş gibi bir rakam çıkıyor. Biraz gözüm korktu. Acaba, bu tüketim oranında aracın 1. yıl bakımının yaklaşmış olmasının bir etkisi var mıdır? Araç 11 aylık ve 5 590 km de.

arkadaşlar yorumları okuyorum şu km de 270 lira yaktım yok 100 km 6 litre yaktım diyen arkadaşların alınlarından öpesim geldi ben ve benim gibi bir çok arkadaş bir turlu bu rakamları göremedik ne yaparsam yapayım su ist 330 dan aşağısını görmedim.şimdi havalar soğuk km 40 kurusa kadar çıktı desem yeridir.

arkadaşlar yorumları okuyorum şu km de 270 lira yaktım yok 100 km 6 litre yaktım diyen arkadaşların alınlarından öpesim geldi ben ve benim gibi bir çok arkadaş bir turlu bu rakamları göremedik ne yaparsam yapayım su ist 330 dan aşağısını görmedim.şimdi havalar soğuk km 40 kurusa kadar çıktı desem yeridir.

Dostum düz yolda 90 km hızı aşmassan 6 lt cekersin. Ben günde 300 km yol yapıyorum. 90 km ile biraz işkence gibi olsada ne yapcaksın ekonomi ekonomidir. Yoksa bizde biliyoruz düz yolda 140la gitmesini.

katılmamak eld mi.

Hesap ortada 3.36TL benzin litresi; Hadi şehir içi bu soğuklarda 10lt yaktı diyelim.
3,36 TL x 9 lt = 30,24 tl eder 100km ama şunu da unutmayın arkadaşlar ben Egedeyim. Burada en düşük sıcaklık 15 derece, en kötü günde 6 dereceye düştü. Şuan tekirdağdayım son 1 aydır en yüksek sıcaklık 10 derece, ama arabayı performans amaçlı değilde normal kullanımda sürerseniz 9lt bile çok fazla bence, zaten ekonomi düşünmesem 1.4 değilde 2.0 motor alırım. ama sanmayınki 1.4lerde ekonomik tamamen sürücünün elinde olan bir şey.

harcadığınız yakıtı başkaları ile kıyaslarken kullanım şartlarını göz ardı etmeyin..
aynı hacimde ve teknolojide fakat farklı şartlarda kullanılan iki otomobil den biri 10 lt tüketirken diğeri 5 lt tüketebilir..

şehir içi kısa mesafe kullanım tüketimi normalden 1,5 katına çıkarabilir
ki otomobillerin % 75 ömrü şehir içinde geçiyor maalesef..
ve bir çok sürücü motoru neredeyse hiçbir zaman tam güç alacak kadar sıkıştırmıyor
senede iki defa uzun yola gidiyorsanız tercihiniz küçük hacimli motorlar olmalı..

Geri