Su Gibi Benzin tüketiyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tatum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşım gayet normal, benim arabada 50 TL lik benzinle şehiriçi 140 km yani 350 civarı, şehirlerarası yoldada 55 TL lik benzinle 230 km yani 240 civarı yakıyor. Km hesabı yaptığımda şehiriçinde 10 litre şehirlerarasında 8 litre civarı yakıyor. Ben yaklaşık 4 aydır ölçüyorum ve bu değerler hiç şaşmıyor.Şehiriçinde 2-3. vitesi geçemiyorum ve 500 mt. bir kasis var.İlk zamanlar çok takıyodum ama şimdi alıştım.

Benimki en son hesaplamada 35 kurus yakıyordu sehırıcı rezalet resmen ya :(

Merhaba ark.lar 2007 astra g 1.4 aracım var,her gün 6 km gidiş 6 da geliş olma üzere 12 km okul ev arası yol yapıyorum. ama benimle birlikte 4 kişi oluyor araba da. 100 tl lik benzinle 280 km gitti,sonra 30 tl,lik yine aldım o da 85 km gitti,ve ışık yandı.Nedn bu değerler bu kadar fazla,aracımın bakımlarını daha 2 ay önce yaptırdım.
panikleme herşey normal arkadaşim benim araçta aynı 320 kuruş yakıyor seninkide yaklaşik aynı benzin çok pahalı tabi 320 kuruş şehir içi yakıtı uzun yolda 250 lere düşüyor

Son düzenleme:
tüm filtreleri 2 ay önce değiştirmiştim,ondan değildir sanırım.birde okula giderken en az 10 yerde dur kalk yapıyoruz.

Her araç en fazla benzini dur kalklarda yakar. Yoğun İstanbul trafiği, havaların soğuması, aşırı dur kalklar hesaba katılınca tüketim değerleri gayet iyi.

Bu vakitte inip arabamı öpesim geldi valla sizinkiler resmen canavarmış.Benim araç tüplü ne yaktığını hiç demeyeyim :)

arkadaşlar konuyu açan arkadaşın araçı 1.4 motor sanki bana fazla yakıyor gıbıme geldi.ben hemen dun yaptığım hesabı aktarayım size 50 tl benzin aldım.14.9 litre tamı tamına istanbul içinde ama E-5 te kimi zaman 170 kimi zaman 90 km hız aralığında saat 2 de benzin aldım ve akşam 8 kadar 160 km yol yaptım 312 kuruş yakmış oluyor arkadaşın dur kalklarını ve kısa mesafelerini dikkate alırsak normal olarak değerlendirebiliriz...

Ark.ların hepsine teşekür ediyorum,sanırım bu benzin tüketiminde arabadaki kişi sayısınında etkisi var,yalnız olmadığımı öğrenince biraz olsun rahatladım.

bencede çok normal opellerde yakıt tüketimi fazla maalesef. Tabiki ağırlıkta etkiliyor. yazın Tokata giderken bir depo benzinle Amasya merkeze gittim araçta iki kişiydik. dönerken 5 kişiydik ve bir hayli yük vardı. Bir depo benzin boluyu 30 km geçinceye kadar yetti. Yani Amasya'dan Erbaa 85 km filan Bolu'dan İstanbul yaklaşık 300 km civarında. Aradaki fark gözle görülür değil göze batacak şekilde. Bide mesafe yakın dur-kalk, stop et çalıştır tabi bunlarda sarfiyatı etkiliyor.

senin değerlerin bence çok norlam soğuk motorla ısınmadan dur kalk yapıosun ztn 1.4 1.6 motordan fazla yakar astra gibi arabada ş.içinde.çalıştırıkende günde bi 50 krş gidio bi marşta nerdese 25 krş yakıo:D bi evden giderken bide okuldan gelirken 2 kere çalıştırıonuz 50 krş oluo ayda 15 tl motoru çalıştırmak için veriosunuz hele kışın otomatik bujiyle zengin karışımda 1-1.5 dk çalıştığını göze alırsan kızın bu nerden baksanız 2 katını bulurda geçer bile 30-40 lira aylık motor çalıştırmak için benzine gidio anlıcanız..

arkadaşlar konuyu açan arkadaşın araçı 1.4 motor sanki bana fazla yakıyor gıbıme geldi.ben hemen dun yaptığım hesabı aktarayım size 50 tl benzin aldım.14.9 litre tamı tamına istanbul içinde ama E-5 te kimi zaman 170 kimi zaman 90 km hız aralığında saat 2 de benzin aldım ve akşam 8 kadar 160 km yol yaptım 312 kuruş yakmış oluyor arkadaşın dur kalklarını ve kısa mesafelerini dikkate alırsak normal olarak değerlendirebiliriz...

1.4 motorla 1.6 motor arasında bu kadar fark olurmu yaa bizim 1.6 116 hp astra sedan 1285 kg içindede+5 kişi ş.dışı içi karışık 220 krş yaktı yatıp kalkıp şükredim bali:D

Geri