Su Gibi Benzin tüketiyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tatum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1.400 motor astram 20 tl ıle 45 km gıdıyo son bır aydakı hesabım 1.600 motor 1.400 az yakıyo motor arabayı taşıyo cunkı 1.400 motor 1050 kg astrayı taşıyamadıgı icin boyle fazla yakıyo birde istanbul trfıgı tabi uzun yolda 20 tl ile 90 km gıdıyo astram tartişica bişey yok bu araba boyle seviyosan g kasayı katlanıaksın 3 yıldır katlanıyorum ben ama ınat lpg takmicam :D

Arkadaslar yazcam demıstım 100 ytl ıle 280 km gitti.

bizimle aynısın desene.bende 270 gitmiştim.

geçen hafta 100 liraya 29 lt 420 km gittim

200 km si ist izmit otoban gerisi ist içi

gerçi otobandada 160-170 sürdüm 90 la gitsem 450 yapardı sanırım..

nereşı normal benım vecdra v6 şılındırı 350 krş yakıodu 1.4 modor arkadaşlar:)

benimki de astra classic 2007.şehir içi ben de her gün senin gibi 11 km yol gidiyorum.dün depoyu fulledim.139tl=560 km..bu da 250 krş yapıyor.önceki ölçümlerim 220 krş geçmedi hiç.malum benzin fiyatları yükseldi.bir de arabanın bakımı yaklaştı.
(9 yıldır petrol ofisi kullandım.bulunduğum kasabada istosyon kapandı.son 4 aydır shell kullanıyorum bana yakıt arttı gibi geldi psikolojik olsa gerek.ama arkadaşın arabası hakkaten çok yakıyor .bi baktır bence

düzeltme yaptım 30 tl.lik benzinle 85 km.
sanırım tüp olayına bende gireceğim.bir de hanım da kullanmak için otomatik istiyor.benki 3-5 ay sonra değiştiririm diye taktırmıyorum.

6 km yolun ilk 3 km si otomatik jikle ile geçer soğuk havalarda

yani siz hergün en az 5 km jikle ile aracınızı kullanıyorsunuz

bence tüketiminiz gayet normal..

1.6 motor aynı şartlarda 12-13
2.0 motor yine aynı şartlarda en az 15 litre yakar

ayrıca LPG taktırmanın size hiç bir faydası olmayacak,neredeyse güzergahınız bitmeye doğru motor ısısı LPG yi sağlıklı yakacak seviyeye gelecek..

aynı şatlarda LPG taktıranlar benzine lpg den daha çok öder,bunu engellemek için gaza geçiş ısını çok düşük ayarlıyorlar,bu kez de stop etme,vites değiştirirken devir düşme ve sıvı halde motora giren LPG nin verdiği zararlar ortaya çıkıyor..

O da birşey mi? Ben Ankara'da 1100 cc Kadett'le şehir içinde 100 km.de kış şartlarında 16-17 litre yaktığımı dün gibi hatırlıyorum. Fazla yakıt tüketmek çok kolaydır ama az tüketmek zordur :). Araçlarının fazla yakıt tükettiğini düşünenler araçlarını şehir dışında test etsinler, en sağlıklı veri şehir dışında alınır.

savaş abimize kaltılıyorum.... bizim bastıbacak corsa c (1.2 16v 80bg) kastamonuya (120 -130 km iki kişi) km'de 155 kuruş yaktı.

Geri