su eksiltme sorunu düzeldi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrastra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emrastra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese merhaba
aracımızdaki lpg kitinin T borusu metaliyle değişti ,2 haftadır biniyoruz allaha şükür su eksiltme falan yok ...yaklaşık 150 km yol yaptık..
önceden bayaa eksiliyodu.umarım böyle sorunu olanlara çare olur.

bendede aynısorun var inşallah aynı yerdendir, usta suyunu eksik etme havalar düzelsin bakarız şu an belli olmaz dedi, o dediğin t borunun maliyeti ne kadar olmassa ben direk değiştireyim baskı balata değişimine götürdüğümde, en azından bir ihtimal çıkmış olur aradan

bendede aynısorun var inşallah aynı yerdendir, usta suyunu eksik etme havalar düzelsin bakarız şu an belli olmaz dedi, o dediğin t borunun maliyeti ne kadar olmassa ben direk değiştireyim baskı balata değişimine götürdüğümde, en azından bir ihtimal çıkmış olur aradan
atikerde kronik hata olmuş ücretsiz değiştirdiler ,komple parçları çıkarttılar baya uğraştılar.

benimde aynı sorunum var ama degişik arabayla gezdikten sonra fokur dokur sesler geliyor takviye deposunun ordaki kapaktan sürekli su sızıyor acaba ordaki kapagımı degiştirsem yoksa yedek su kutusunumu degiştiriyim veya sorunumu cözülürmü motora baglı birsey degildir degilmi conta yakma gibi bir işlem

benimde arkadaşlar su eksiltme sorunum vardı 3 ay önce arabayı aldıgımda öle bi sorun yoktu yüksek devirler çevirmeye başlayınca kaçak ortaya çıktı bende antifiriz koydum 1 lt arabaya bakalım nerden kaçıyor tespit için bi baktım tüpün baglantısı olan 2 t boru dan kaçırıyor hafta sonu zavoliden 50 ytl metalleriyle değiştirdim 2 gün bindim gene yüksek devirler çevirmeye başladım az bi eksiltme var eskiden her sabah arabaya binerken yarım litre su koyardım :( şikayeti olan arkadaşım varsa tespit ve tamiri için 1 lt antifiriz koyarsa su hazne kapagındanmı atıyor borudanmı kaçırıyor anlaşılır....

benimde aynı sorunum var ama degişik arabayla gezdikten sonra fokur dokur sesler geliyor takviye deposunun ordaki kapaktan sürekli su sızıyor acaba ordaki kapagımı degiştirsem yoksa yedek su kutusunumu degiştiriyim veya sorunumu cözülürmü motora baglı birsey degildir degilmi conta yakma gibi bir işlem

bildiğim kadarı ile opel lerin su hazne kapağında özel bir conta var. çok sıkılması durumunda deforma olarak buradan su atıyotr. Su hazne kapağını değiştirmeniz sorunuzu çözecektir ye tahmin ediyorum.

bildiğim kadarı ile opel lerin su hazne kapağında özel bir conta var. çok sıkılması durumunda deforma olarak buradan su atıyotr. Su hazne kapağını değiştirmeniz sorunuzu çözecektir ye tahmin ediyorum.
tmm degiştirecegiz artık baska care yok :)tsk ederim :):)

çözüm kapak değişimi ve maliyeti 10tl .karar sizin :rolleyes:

Bende LPG taktırmıştım. Su eksiltme olayı beni de deli etmişti.Ne gittiğim servis nede LPG takan servis bulamadı. Her ikisi de görünürde bir şey yok deyip durdu. Artık dedim olaya ben el atayım en fazla LPG çöp olur.Sorun kaynağına ulaştım ama sonunda. Sıvı LPG'yi gaza çeviren alüminyum bir parça var. Burada su giriş çıkışı mevcut. Teknik ismi aklımda değil yanlış bir isimde vermek istemiyorum kusura bakmayın. O parçada üretim hatası vardı. Parça çatlak. Servise telefon açtım.Dedim bu parça çatlak. Dediler olamaz. Aracı aldım götürdüm. verilen cevap. Kusura bakmayın oldu. Tesisatın su kaçaklarını kontrol ederken o parçayı da atlamamak lazım. Bu arada bu sistem sıralı sistem. Karbüratörlü araç için olanlarda var mı bilmiyorum. Çünkü onlar direk gazda da çalışıyor.

Geri