Size bir sorum var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Exor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Exor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2. el araba aldığımızda hava, yakıt, yağ filtesi haricinde triger seti, bujiler ve ateşleme bobinini de değiştirmeliyim? Farzedelim, opel vectra 2004 model benzinli. Nede olsa 6 yıllık araba. Bunları değiştirirsem araba daha iyi performans sergiler mi? Birde yakıttan tasarruf sağlar mı peki?

Alacağınız arabada bu bakımlar yapılmış ise vede miadlarını doldurmamış ise tekrarına gerek olmaz. Yapılmamış ise zaten bu perfomas için değil yapılması gerektiği için yapılmazı icab eder. Tabidirki yapacağınız sözünü ettiğiniz bakımlar perfonmasa büyük etki edecektir.;)

ben alırken herşey değişti dediler 20 bin km önce. bi ara servise girdim trigere öle bi baktıkki eskimiş çatlaklar oluşmuş kopma derecesine gelmiş. genede bi üstten bakım yaptırın. insanoğlu bu belli olmaz.

Merhaba dosttum ;
Araba motorundan pek anlamam. Ama şöyle bir atasözü ile giriş yapayım. Bakarsan bağ olur , bakmazsan dağ olur.Bu söz sanırım sizin sorunun çok basit cevabıdır. Arabaların modeline göre değişir ama genelde her 40 - 50.000 km de arabanın Triger kayışının değişmesi gerekirmiş , çünkü neticede motoru çeviren aksam olduğu için çok önemli Allah korusun bir koptuğunda değiştirmediğinizin enaz 4-5 katı masrafla ve zaman kaybıyla karşı karşıya kalırsınız. Hava filtresinin değiştirilmesi benzin sarfiyatını etkileyen faktörlerden ,polen filtresi dışarıdan temiz havanın gelmesini sağlar , yağ filtresi motorun metal aksamlarının sürtünmesi ortadan kaldırmaya çalışan yağı temizlemeye yararki zamanla yağ çalıştıkca incelmeye , akışkanlığı artmaya evsafını kaybetmeye başlar. Buda motorun zararına olur. Kısacası yapacağınız her düzenli bakım size mutlu olabilmeniz için geri kazandırılan Bonus gibi olacaktır.
Bakımlar düşen performansın artmasını ve uzun yıllar aracınızı sıhhatli sağlayan değerlerdir diyorum. eğer bazı açıklamalarım yanlış olduysa özür dilerim.
Kazasız günler dileğiyle
Saygılarımla

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bir de bişey daha duydum. Aracı sanayiye götürüp de baktırma dediler. Çünkü elektrik-elektronik kullanılmıştır bu motorlarda. Sanayideki elektrikçiler fazla anlamayım daha da bozabilirler. Opel servisine götür dediler. Peki arabayı tec2 ye bağlarken opel servisinde mi yapacaklar yoksa nerden bağlatacağım?

Götüreceğin yer yetkili veya opel özel sevisleri olmalı.
tec 2 her özel seviste olmayabilir gittiğinizde sorarsınız,sizde olana gidersiniz .;)

2. el araba aldığımızda hava, yakıt, yağ filtesi haricinde triger seti, bujiler ve ateşleme bobinini de değiştirmeliyim? Farzedelim, opel vectra 2004 model benzinli. Nede olsa 6 yıllık araba. Bunları değiştirirsem araba daha iyi performans sergiler mi? Birde yakıttan tasarruf sağlar mı peki?

Ateşleme bobini arızalı değilse gerek yok. Trigeri 60.000 Km veya 4 yılda bir değiştirmek gerekir, Hangisi önce gelirse. Hava, polen, yağ ve yag filitresi, buji, fren balataları, diskler vs. bunlarıda kontrol ettirip gerekiyorsa değiştirin derim. Bunlardan icapeden varsa değiştirirseniz performans artar ve yakıt tasarrufu sağlarsınız.

teşekkür ederim hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı :)

Geri