sıralı sistemmde gec gecme sebebi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan katipoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
harun abi direk ısı sensörü demek bence yanlış. çünkü ısı sensörü olsa aracı kullanırken benzine geçiş yapar arada bir. ama sanırım öyle bi sorun yok.
bak kadirim sende yanlış biliosun.en son dün bir araçta başıma geldi komple regülatörü değiştirmek zorunda kaldık.voltran marka cihazda sadece regülatörde ısı sensörü olduğundan onun üzerine yoğunlaşılması lazım.eğer ısı sensörünü değiştirdilerse birde regülatörün su giriş cıkışlarına baksınlar.eğer yanlış yerden aldılarsa regülatör geç ısınıyodur.

yavru özkan, birincisi honda civic hatırlatırım. onunda ısı sensörü arızalıydı ama aracı gün içinde kullanırken benzin gaz yapıyodu yada arızaya moduna geçiyodu sistem.

ayrıca regülatör su giriş çıkışlarını ters alsalar bile araç devir daym açtığında otomatikmen beyin soğur ve araç teklemeye gaz yememeye hatta koku yapmaya başlar.

35 derceye ayarladılar tamam dediler
ama yine aynı sorun oldu
2000 devirde direk gecse olmazmı voltranda böyle bir şey yokmu

Son düzenleme:
lpg cidenyeni geldim adam diyorki ısı müşürünü kaplosunu ikisini birbirine bagla calştırınca gaza basınca direk gecsin diyor. ısı müşüründen diyor algılamıyordiyor.. bunlarda hep aynı sorun yaşanıyor diyor

35 derceye ayarladılar tamam dediler
ama yine aynı sorun oldu
2000 devirde direk gecse olmazmı voltranda böyle bir şey yokmu
arkadasım voltranın ucyıldız dıye fırması ıstanbul umranıyede orayal konus sensor ıste hatasız
ayrıca 30 derece ayarlı yada dırek gecıslı sıstem ayarlatabılırsın

aynı sorun bende de varmış bugün anladım .. atiker marka lpg kitinde regülator icindeki sıcaklık(ısı degil) sensoru bozulmuştu ama tamamen regulator degişti .. niye derseniz atiker in bir serisinde bu regulator boyle hep sorunlu imiş.. şimdi yenisi ile degilşildi ve sorun tamamiyle ortadan kalktı

kadir in dedikleri tamamen dogru.. yolda giderken kafaya gore lpg ye ve benzine geciyordu araba. işte sensor bozukmuş. ki olay bitince rolanti deki regulator soguk idi elinde laptop olan bir eleman atıldı oradan yok hava var falan diye ama usta boyle kucumseme ile baktı ve gaza bas biraz demesiyle ısınmayı anladı muhterem.

neyse olayın şu hoca senin regulatordeki sıcaklık sensoru bozuk.. garanti kapsamında degişmeliler varsa garantisi hala.. cok sinir bozucu bir durum o yüzden gecmiş olsun ve sabır dileklerimi yolluyorum.

not: bu elemanları kendiniz zorlayacaksınız hacı .. adama kardeşim daha once girse olmaz mı demesem kimse 30 derecede girmesine ayarlamayacaktı aleti.

şimdi yeni bir cözüm buldum ısı müşürüne giden koployu söküp elokturonik bir malzeme takacagım yanigec gecme sebebini ortadan kaldıracagım 1 dk sonra gececek çalışmalardayım.. olunca sizileride bilgilendirim.

Geri