Sevgili Jocco'ya ayıb oldu ama naapalım..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
başka bir başlık......

abicim konu uçmuş resmen neyse kapansın bu konuya

Forum deneyimlerine 1996 senesinde başlayan ve çok uzun yılların forum deneyimiyle açtığı her başlığı kilitletebilen sevgili Corsam isimli üye, ‘’Bunca yıllık forum tecrübemin bana verdiği forum kültürünü açıkçası burada pek bulamadım.’’ demiştiniz. Şimdi ben size bir bilgiyi vereyim hemen.Bilin ki, bu forumun en kültürsüz üyesi benim.Benden daha kültürsüzünü bu forumda bulamazsınız.Üyelerle yaptığınız diyaloglar beni rahatsız etmekte.Sizi zimni olarak defalarca uyarmaya çalıştım.Siz kesinlikle bilirsiniz zimni kelimesinin anlamını.Çünkü siz 50 yaşındasınız ve 50 yıllık bir kültür birikiminiz var.Bu yüzden zimni’nin,üstü kapalı anlamına geldiğini bilirsiniz.Ama zımni uyarılarım sonuçsuz kaldı.Ne özel mesaj yazdım,ne de alıntı yaparak sizi rencide ettim.Olgun,tecrubeli ve kültürlü bir insan olarak anlarsınız diye düşündüm.Araba hastası olduğunuzu,arabaları aşırı derecede sevdiğinizi söylüyorsunuz.Ama bir araba forumunda açtığınız başlıklar sürekli kilitleniyor.Bu nedenle hastalığınızın önemli bir sekteye geldiğini düşünüyor ve size tedavi olmanızı,profösyonel destek almanızı salık veriyorum…

Yine siz ‘’ mesajlar iyice okunmadan yorum yapılıyor’’ demişsiniz,o zaman bu konuyu açarken neden,kimseyi ilgilendirmeyen,iki kişi arasındaki anlaşılamayan bir durumu tek cümleyle yazıp bilgi vermiyorsunuz da konunun 3.sayfasında gelen tepkilerle tutum değiştiriyorsunuz?Ya da sizin uzun yılların birikimi olan forum tecrubeleriniz size böyle mi yaptırıyor?Ya da bizim tecrube dediğimiz şeyle,sizin tecrube dediğiniz şey arasında cm olarak fark var mıdır?

--------------------------------------------------------------------
Alıntı:
corsaDistorsiyon´isimli üyeden Alıntı
Yalnız nacizane bir tavsiyem var size,Türkçe'yi doğru kullanma isteğiniz ortada.Ama sürekli ve gereksiz olan her yerde bunu yapmanız akıcılığı bozmakla kalmıyor,tamamen Türkçe'nin yanlış kullanılmasına sebep oluyor.Ayrıca yanlışlarla dolu olan cümleler,insanı da olumsuz etkiliyor okuyucu bağlamında.Madem bu konuda eksiğiniz var,lütfen kullanmaktan vaz geçin.Çünkü yanlış kullanıyorsunuz.

Alıntı:
Corsam isimli üyeden Alıntı
Madem burada hatalarımızı tartışıyoruz ve doğrusunu öğreniyoruz, yazın ben'de öğreneyim. Bu arada lütfen bu konuda'ki titr'inizide belirtirseniz sevinirim, yanlış anlamayın, ben dinimi sokaktaki insan yerine kur'anın Türkçesinden öğrenmeyi yeğleyenler tarafındanım, ne demek istediğimi anlamışsınızdır herhalde. Tşk'ler....
-----------------------------------------------------------------------------

Beni bilen bilir,siz beni bilemezsiniz.Ben Türkçe ya da Edebiyat öğretmeni değilim.Ama bir öğretmen kadar Türkçe’yi bilirim.Tüm mesajlarıma bakacak kadar çok zamanınız olduğunu düşünüyorum,inceleyin mesajlarımı lütfen.Dil yanlışlığı,anlatım bozukluğu,imla gibi yönlerden ‘sıfır hata’ denilebilecek bir kompozisyonda yazıyorum uslup olarak.Ama bana derseniz ki ;

‘’ ben dinimi sokaktaki insan yerine kur'anın Türkçesinden öğrenmeyi yeğleyenler tarafındanım, ne demek istediğimi anlamışsınızdır herhalde. Tşk'ler....’’

İşte o zaman hemen şunu söylerim:

Kur’an Türkçe’si dediğiniz şey tamamen sizin tecrubesel uydurmanızdır.Böyle bir kavram yok! Kur’an-ı Kerim,indiği ülkenin resmi dili olan Arapça’nın etkisinde dağıtılmış,coğrafyasını genişletmiştir.Dili Arapça’dır.Kur’an Türkçe’si diye bir şey olmadığı için ne demek istediğinizi anlamadım.Meal’lerden bahsediyorsanız eğer,o da tamamen salt Türkçe’dir.Bizim,yani sokaktaki insanın sadece bir dili,yani bir namusu vardır.O da Türkçe’dir.Umarım sizde benim ne demek istediğimi anlamışsınızdır o engin tecrubelerinizle.

Arkadaşlar,’’ ben dinimi sokaktaki insan yerine kur'anın Türkçesinden öğrenmeyi yeğleyenler tarafındanım, ne demek istediğimi anlamışsınızdır herhalde. Tşk'ler....’’ diyen,yaşça çok tecrubeli ve olgun bir insan olan kişinin sadece iki sayfadaki yorumlarını veriyorum,okuyun lütfen…

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=1957&page=2
Ben kulaklarıma inanamadım arkadaşımın söylediklerine hasss tir len dedim olur'mu öle şey, çıkarıp gösterdi gazete küpürünü.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=12541
Yaw bu hami (oğlum gibi severim keratayı, taaa o zamandan belliydi neyse...) pek bi saaalam çocuk çıktı, acebaa Hami Şumi'yi.... ne bilim yani...?
(50 yaşındaki kişinin uslubu bakın...)

Bu mu?Böyle mi oluyor?Nerede forum tecrubesi?Forum tecrubesi nereye kaçtı?Bu mu kültür?Bu mu öğretmeninizin size söylediği gibi Dil'e önem vermek?Bu mu forum terbiyesi? Böyle ‘hasss tir len dedim’ diyerek siz en az bizim olamadığımız kadar kültürlü olabilirsiniz,bizse en fazla ise sizin tecrubeleriniz kadar ahlaklı olabiliriz...

Eğer gerçekten 50 yaşındaysanız,yaptıklarınız ve yazdıklarınız yaşınıza hiç uymuyor.Takındığınız tavır 16-20 yaş aralığındaki bir çocuk modeline uygun düşüyor...

Son düzenleme:
:eek::eek::eek: sinirler gerilmiş amanın....

Yanlış anlaşılmasın,benim kimseyle bir problemim yok,sadece kişi veya durumara açıklık getirmek amacıyla yazılmış bir yazı olarak algılanmalı...

Saygı gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Ama yukarıdaki cümlenizden dolayı bu konuda samimi olduğunuza pek inanmıyorum. Bakın dostum, zoraki saygı görmektense hiç saygı görmemeyi tercih ederim ve bu konuda gerçektende çok ciddiyim...

ben günlük yaşantımdada pek samimi bi adam degilimdir zaten..
peki buna net bi cevap verirmisin.
başlık neden öyle saçma sapan bişiy madem şanzuman veye herhangi bir mod olayını paylaşmak istiyorsun
forum kültürüne dayanarak bi başlık atsaydınız ya bizde saygı duyup soru sorsaydık yorum yapsaydık güzel güzel baylaşım olmazmıydı .
açıkcası şahsım adına tekrar diyorum sizin açtıgınız bazı konular özel msj niteliginde ve gereksiz

saygımızı her yerde göstermişizdir çok şükür .
saygı görmek isteyen görür ..

Yanlış anlaşılmasın,benim kimseyle bir problemim yok,sadece kişi veya durumara açıklık getirmek amacıyla yazılmış bir yazı olarak algılanmalı...

:good:bi insan içimden geçenleri bukadar netmi anlatır,teşekkürü bir borç bilirim sana içimden geçenleri bir bir dökmüşsün yazında:alkis:

bazı arkadaşlarımız tarafından gereksiz görünen bu konu neden bukadar uzadı ? saçma veya size göre gereksiz olduğunu düşündüğünüz konulara illa birşey yazmak zorunda değilsinizki. kise cevap yazmasa 2 dakkada kaybolur giderdi, ama şu ençok ilgilenilen konu haline gelmiş.

bazı arkadaşlarımız tarafından gereksiz görünen bu konu neden bukadar uzadı ? saçma veya size göre gereksiz olduğunu düşündüğünüz konulara illa birşey yazmak zorunda değilsinizki. kise cevap yazmasa 2 dakkada kaybolur giderdi, ama şu ençok ilgilenilen konu haline gelmiş.

elbette ama
bu konu 3 ayrı konu halinde sevgili corsam tarafından ardı ardına açılmış durumda

sessiz kalmak degil önemli olan tepkini göstermektir ki bi daha karşılaşmayasın ama malesef ardı ardına uzuyor konu başka başlıklarla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri