Seviyeli ve detaylı şekilde teknik verilerin paylaşıldığı konuları görünce o kadar keyif alarak okuyorum ki. Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum yazdıklarınız için.
Yağ konusunda benimde birşeyler yazacağım tuttu
Yağlar aracımızda ilerleyen kilometrelerde sorun yaşatıyorsa her kullanımda farklı yağ kullanarak bu sorunları azaltabilirmiyiz ? Malum markalar benim yoğurdum ekşi demiyor ve en önemliside internet üzerinde kimse bir ürüne kötü diyemiyor, söylersenizde firma mail atıp mesajı kaldırtabiliyor. Castrol bize mesaj atsa bizde mesajları kaldırmak zorundayız... Diyeceksiniz ki neden zorundayız ? Dünyada bu saydığımız marka yağları alıp tek tek motorlarda deneyip 100-150 bin kilometre test eden bir kuruluş varmı ? Bu kuruluşun raporuna göre x marka yağ y marka yağa göre kurum yapıyor dedimi ??? Hava koşullarına kadar birçok faktörü göz önünde tutmak gerekiyor. Aracın yükü bile buna dahil. Kısacası sağlam bir test raporu oluşmalı ki net cümleler kullanabilelim.
Kısacası yağ görevini hakikaten yapıyormu kullanıcı olarak bunun yanıtını alabilmemiz hakikaten çok zor.