Selam Arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan neco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O yüzden kullanıcı yorumlarına bakıp yağ alıyoruz..Aslında benimde yazma sebebim buydu..Kullanırken bir zararını görmediysem o yağ benim için iyidir..Zararının olup olmadığını anlamak için motoru açıp bakmak gerektiğinden,bizde Gürültüz ve sarsıntısız çalışma,kış aylarında fazla zorlanmadan çalışma (doğru yağ değerlerini kullanınca tabi)gibi etkenlere göre iyi veya kötü diyebiliriz..Ben aracın marka modeline göre şu yağ konur sözlerinede katılmıyorum..Şahsi fikrim bu..Sonuçta hepsi aynı materyellerden yapılıyor..

• Beğen
Tepkiler: tuleybihayat
O yüzden kullanıcı yorumlarına bakıp yağ alıyoruz..Aslında benimde yazma sebebim buydu..Kullanırken bir zararını görmediysem o yağ benim için iyidir..Zararının olup olmadığını anlamak için motoru açıp bakmak gerektiğinden,bizde Gürültüz ve sarsıntısız çalışma,kış aylarında fazla zorlanmadan çalışma (doğru yağ değerlerini kullanınca tabi)gibi etkenlere göre iyi veya kötü diyebiliriz..Ben aracın marka modeline göre şu yağ konur sözlerinede katılmıyorum..Şahsi fikrim bu..Sonuçta hepsi aynı materyellerden yapılıyor..
Yalnız bu CASTROL KULLANMAYIN diyen arkadaş işinin ehli :)
Ciddi manada hem motorlar hem de yakıt, yağ, katkı maddeleri gibi ürünler üzerinde arge yapıp motor kontrol ünitelerine yazılım geliştiren biri :)

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Araçlarımız her ne kadar aynı model aynı kasa aynı paket olsada kronik sorunlar dışında birimizin aracı şöyle arıza yaptı benimkide aynı arızayı yaparmı düşüncesi kafanıza takılmasın. Bu tamamen kullanıcı ile alakalı bir durumdur. Hepimiz yeni araç alacağımız zaman tercihimiz ve önceliğimiz her zaman yetkili servis bakım araçlardan yana olmuştur. Neden yetkili servis bakımlı istiyoruz. Çünkü yetkili servis hiçbir zaman fabrika standartlarının dışına çıkmaz. Olması gereken neyse onu kullanır. Bunu hepimizde biliyoruz. Peki iş başa düştüğü zaman neden hep muadil ürünleri kullanırız. Yada standardların dışına çıkarız. Siz aracınıza nasıl davranırsanız aracınızda size öyle davranır. Yıllardır opel marka araç kullanıcısıyım. GM marka yağ da kullandım Castrol marka yağda kullandım. Düz yollarda çok bir fark hissetmedim ancak uzun yolda sürekli çıktığım rampalarda Castrol ün GM den üstün olduğunu hissettim. Bazıları Castrol hakkında olumsuz birşeyler yazmışlar. Eğer aracınızın standardlarını karşılayan doğru model yağı kullandığınız sürece hiçbir sorun yaşamazsınız. Astra 1,4 turbo aracımda aşağıdaki resimde gördüğünüz Castrol dexos2 onaylı 5w30 yağı yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum. Castrolün bizim araç için uygun olan modeli Castrol C3 dexos2 5w30 dur.

2018-05-12-21-04-51.webp

• Beğen
Tepkiler: Cemil ve Hasip
Geri