radyo frekansı ile kapı açma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan extreme1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben sanmıyorum böyle olsun o zaman biz boşuna uğraşıyoruz kapı açmayı

yooo samsun opel baayi sağolsun iki anahtarıda kumandalı verdii sadece birinin ışığı var diğerinin ışığı yok

çok ilginç bizim arabanın kullanım klavuzundaki anahtar bile çizilmiş olan o bile kumandasız yani

Böyle birşey bence yok. Araç kumandalarında kullanılan Radyo frekansı ( RF) 450 Mhz mertebelerindedir genel olarak. Gsm ise 900 pcn de 1800 mhz.ayrıca her alıcı ve verici modul PIC (microcontroller) ler ile şifrelenmiş bilgiler içerir. Mhz yi bırak birkaç hertzlik fark olan bir frekansı bile diğerinin üstüne bindirerek taşımak elektronikte tasarımla olur ancak.ayrıca cep telefonları sadece mikrofondaki sesi işleyerek khz mertebelerinde örneklenmiş bilgiye çevirir ve 902 mhz üstüne bindirirki bu 902 mhz de sabit değildir.

Çok çok teknik oldu ama oturup mikroişlemci ustası değilse ve özellikle makine dilinde işlemci yazmadıysa bu dediğimiz olmaz.

Böyle birşey bence yok. Araç kumandalarında kullanılan Radyo frekansı ( RF) 450 Mhz mertebelerindedir genel olarak. Gsm ise 900 pcn de 1800 mhz.ayrıca her alıcı ve verici modul PIC (microcontroller) ler ile şifrelenmiş bilgiler içerir. Mhz yi bırak birkaç hertzlik fark olan bir frekansı bile diğerinin üstüne bindirerek taşımak elektronikte tasarımla olur ancak.ayrıca cep telefonları sadece mikrofondaki sesi işleyerek khz mertebelerinde örneklenmiş bilgiye çevirir ve 902 mhz üstüne bindirirki bu 902 mhz de sabit değildir.

Çok çok teknik oldu ama oturup mikroişlemci ustası değilse ve özellikle makine dilinde işlemci yazmadıysa bu dediğimiz olmaz.

Şapka çıkarttım.

ben sanmıyorum böyle olsun o zaman biz boşuna uğraşıyoruz kapı açmayı
heheh guzel cevap :good:

iyi güzelde bağzı arkadaşlar açtım diyor. o nasıl oluyor peki

biz nasıl ekmek yicez pekii:)(anahtarcıyım,çilinigr yanii)

birde jumper olayi var..

burda tvde test yaptilar. adam iniyor aractan,dügmeye basiyor arkaya bakmadan,ama jumper aracin kitlenmemesini sagliyor. millet cok sasirdi...

bu jumperi bilen var mi? cok sakat bir alet. araci kitleyince bakmali sinyaller yandimi diye...

Tekniğini falan bilmem ama zaten pek mantıklı gelmemişti..Bu yazdıklarından sonra da emin oldum zaten..Teşekkürler...

Geri