benim amacım aracın ekonomik değerini kaybetmemesi yönündedir, zira opel arabasında yapılan çoğu dış müdahelenin psikolojik etkileri kullanıcı üzerinde müspet olsa da araçta sebebi bulunamayan arızalara neden olacaktır, bu örnek üzerinden gidersek 45.000 volt ile ateşleme yapan bir bujiye 65,000 volt uygulayarak belki çok güzel 1 ark elde edebiliriz, ateşleme çok iyi seviyelere çıkabilir fakat bu birlikteliği ateşleme bobini en kısa sürede fazla ısınma nedeniyle bozacaktır.
değiştirilen bobin yine bir işe yaramayağı gibi onunda bozulması neticesinde olay karmaşık hale gelecek, arıza tespitini güçleştirecektir. tamir eden arızayı ateşleme bobininden daha başka noktalarda aramaya başlayacaktır. aslında sorun çok basittir fakat o aşamada o olay çok zor akıla gelir..
diğer markaları araştırmadım, araştırırsam uymayan bir noktasını yakalayacağıma inanıyorum . ( bu araçların kurz mesafesi çok kısadır, uzun buji takamazsınız) fakat vectra C' de kullanılan buji gerçekten çok kalitelidir, 4 tırnaklıdır, porseleni 480 derece sıcaklığa dayanıklıdır.
herşeyden önce bu araç 150 NM tork ve 101 BG üretiyor (1,600 cc olanlar) zorlamamak gerekir... fabrika bu değerleri araç uzun ömürlü olsun diye yapar, hiç bir firma benim ürettiğim motor 200,000 km de bitsin diye yapmaz. 2. örnek olarak araçlara son sürat koyarlar mesela 180 km, bu o aracın minimum aşınmayla çıkabileceği sürattir, bu süratin üzerine çıkmak motor ve şanzumanda aşınmalara neden olur.
İyi günler... birazdan memleketinize gelmek üzere yola çıkıyorum
