Opeliniz 10.000km de ne kadar Yag Eksiltiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan weSti555
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
EEeeee hani Opel çok yağ yakıyor diyenler :)
hep şikayetler çok yağ yakıyordu..buraya bakan diğer otomobilciler opele heveslenecek

benmki yağ değişiminden sonra bi 2500 km kadar hiç eksiltmiyor yağ seviye kontrol uyarısı görmüyorum sonra 3000 km lere doğru o uyarı geliyor.ekliyorum 250 ml..daha sonra hemen hemen her 1000 km de 0.75 litreye yakın eksiltiyor.Eksiltme hızlanıyor,resmen içiyor yağı..1000 km de 0.75 lt çok mu az mı bilmiyorum ama yağın yapısı bozuldukça hızlenıyor.bir de bu işe çare olarak subap lastiklerinin değişmesi gerektiğini yazmış westi555..o iş ne kadar masraflıdır parça olarak fazla tutmasa da işçilik çok olur gibi sanki_?

5.000 de bi değiştirdiğim için ölçme şansım olmadı ama çok sıkıştırdığım zamanlar5 binde 250 gram eksiltiyordur belki astram ve corsam dada mevcut.

mobil 10w-40 kullanıyorum çoğu zaman. ve yağ eksiltmiyor. ama bir kereye mahsus elf moligraf 10w-40 koyduk 1 litreye yakın miktartda yağ eksiltmişti aracım. bir daha da elf koymam dedim kendi kendime...

ben yağı 10.000 km de değişmiyorum 5.000 kmde bir değiştiriyorum ve 5000 km de kesin 1 lt eksik oluyor...öyle hatırlıyorum...

5000 de bır yarım lıtre de ben eklıyorum

bakarsan bağ olur bakmazsam dağ olur kalitesiz yağda önemli etken

Geri