• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Servis Mağduriyeti

fthcbc

Kayıtlı Kullanıcı
41-Kocaeli
Merhaba, geçen sene bu tarihlerde 2022 model henüz 15bin kmde olan corsa mızı aldık. Aracın garantisi devam ediyordu. Servis ile görüşerek normal garantiye ilevaten uzatılmış garanti de yaptırdık.

Aracın 3. Bakımını 27.09.2025 tarihinde Kocaeli/İzmit Çetaş yetkili servisinde yaptırdım. Bakım için aracı teslim ederken görevli personelden aracın garantisini kontrol etmesini istedim, ilgili personel sistemden kontrol ederek “araç garantimin devam ettiğini, normal garanti süresine ilaveten +2 yıl ve 100 bin km’ye kadar ek garantisinin onaylanmış olduğu” bilgisini verdi.

30 Kasım 2025 Pazar günü aracımı çalıştırdığımda “yağ seviyenizi kontrol edin” uyarısı verdi. Bunun üzerine yağ çubuğunu kontrol ettim. Araçta neredeyse hiç yağ olmadığını gördüm. Günlerden Pazar olduğu için herhangi bir işlem yapamadım, aracı hareket ettirmeden olduğu yerde bıraktım.

1 Aralık 2025 Pazartesi günü yetkili servis ile görüşerek durumu anlattım. Opel yol yardımı ile aracım Değer Otomotiv İstanbul/Maltepe Opel servisine çektirildi.
2 Aralık 2025 Salı günü servisten aradılar ve aracın garanti kapsamına girmediğini söylediler. Bunun sebebi olarak bir önceki bakımın 2000 km kadar geciktirilmesini gösterdiler
. Servise gittiğim km 31880 di.

İzmit’te yapılan bakım esnasında tarafıma servis bakımına geç gelindiği, bundan sebeple aracımın garanti kapsamından çıkacağı bilgisi asla verilmedi. Üstelik ben özellikle garanti durumumu ve ilerde ıslak kayış kaynaklı sıkıntı yaşarsam ne olacağını sordum. Bana garantimin devam ettiğini söylediler. Buna güvenerek bakım yaptırdım.

Velhasıl henüz 3 yaşında ve 37bin kmde olan, tüm bakımları yetkili serviste yapılan bir araç, bakım yapıldıktan sadece 2 ay sonra tüm yağını tüketmiş bir şekilde serviste yatmaktadır. Opel de bakım aralığı 2bin km geçiktirilmiş diye bahane bularak aracı garantiye sokmamaktadır.

Yani düzgün yağı kullanın birşey olmaz, yanlış yağ kullanıyorlar ondan oluyor muhabbetleri maalesef yanıltıcıdır. Opel in ıslak trigerleri fabrikasyon hatalı, siz ne yaparsanız yapın olacaksa oluyor. İşin en sıkıntılı noktasıysa opel türkiye arkanızda durmuyor.

Bunları göz önüne alarak bu araçları alın.

Ekli dosyalar

• yağ seviyesi.webp
    yağ seviyesi.webp
    61 KB · Görüntüleme: 7
  • Beğen
Tepkiler: Cemil
Konudan bağımsız olarak, tüm araç sahiplerinin 10-15 günde bir yağ çubuğunu kontrol etmesi çoğu şeyin önüne geçer. Yeni, eski olmasına bakmadan lütfen aracınızdan bu minik bakımı esirgemeyin.

Opel genel merkez aradı, servisin tespit yapması lazım dedi, servis tespit ücreti olarak 6300 küsür lira talep etti. Mecbur kabul ettim. Servis tespiti sonucu yağ soğutucusu patlamış denildi.
3 yıllık, 37bin km aracım. Tüm bakımları serviste yapılmış. Normal garanti arızadan 4, 5 gün önce bitti. Uzatılmış garanti ise +2 yıl olarak aktif.

Bakalım genel merkez ne cevap verecek..

işlemler bitince arıza tespiti için ödediğiniz rakamın faturasıyla tüketici hakem heyetine başvuruda bulunun. garanti dahilindeki bir aracın arızası için alınan ücretin iadesini talep edin. böyle bir ödeme istenmesi kabul edilemez. ne anladık o zaman garantiden, marka güvenirliliğinden.

• Beğen
Tepkiler: Azak ve Cemil
Cok gecmis olsun. Bende de 2023 model corsa var 34 bin km'de şuan. Bu servislerin ozellikle kayış konusunda sorun çıkaracağını bildiğim icin hukuki anlamda elim daha rahat olsun diye her bakimi 2 bin km once yaptırıyorum. Ve her bakımda trigeri kontrol ettirip iş emrine ' müşteri isteği doğrultusunda triger kontrol edilmiştir. Herhangi bir soruna rastlanmamistir ' diye not düşürüyorum. Uzatılmış garanti de mevcut.

İleride olur da sorun yaşarsam sorun çıkaracaklarını bildiğim icin hukuki anlamda elim kuvvetli olsun diye gerek bakım süresi erkene cekmek, gerek triger durumunu iş emrine ekletmek olsun hepsini yaptırıyorum.

Size tavsiyem aracın tamirine 5 kuruş odemeyeceginizi söyleyin. Yurt disinda bu triger olayi icin müşterilere geriye dönük tazminatlar ödendi ve ücretsiz tamir gerçekleştirildi psa tarafından da bu sorunun müşterinin kullanımından bağımsız oldugu marka tarafından tasdik edildi.

Turkiye, bir muz cumhuriyeti oldugu icin distribütör burada geçerli kılmıyor bunu. Hakkınızı mahkemede arayın. Yurt dışı bultenlerini ve davalarını ornek gösterirseniz her turlu kazanırsınız.

Geri