Opel vectra yağ kapağından yağ atma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyaz70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu ve benzeri eski araçların motorları üstten egzantrikli değiller abicim. karburatorlü sistem var onlarda.

O zaman işte motor yaptırdığımda çok moralim bozuldu idi. Kapağı açıyorum şiddetli bir üfleme var yağ desen fışkırıyor :) yapan adam geldi sorun yok diyor en sonunda bir kaç opel araca baktım hepsinde aynı ya değilse adamın dediğine filan inandığım yoktu :)

O zaman işte motor yaptırdığımda çok moralim bozuldu idi. Kapağı açıyorum şiddetli bir üfleme var yağ desen fışkırıyor :) yapan adam geldi sorun yok diyor en sonunda bir kaç opel araca baktım hepsinde aynı ya değilse adamın dediğine filan inandığım yoktu :)

bu olayın opel markasıyla alakası yok ama motor dizaynı ile alakalı bir durum. enjeksiyonlu sistem yeni araçların neredeyse hepsi böyledir.

yağ çubuğu veya katar havalandırma hortumundanda anlaşılır..
işi bilen de açar yağ kapağını bilmeyende...arabadan zerre anlamayan lastik değiştirmekten aciz adamlar bile araba bakarken bakıyorum yağ kapağı açıyor :)

yağ çubuğu veya katar havalandırma hortumundanda anlaşılır..
işi bilen de açar yağ kapağını bilmeyende...arabadan zerre anlamayan lastik değiştirmekten aciz adamlar bile araba bakarken bakıyorum yağ kapağı açıyor :)

Nasi...:D

abi sakın ha sana demedim :rakir:

behzatın mekana gidiyoz dimi nadir abii :D

abi sakın ha sana demedim :rakir:

behzatın mekana gidiyoz dimi nadir abii :D

Gideriz yaw... bizden iyisini bulacak değil ya... ;) şimdi demişsin ya yağ çubuğu hortumdan anlaşılır diye benden ondan sordum nasi... diye ;)

abi sıcak arabada özellikle kompress kaybı varsa piston kurs basıncını segman aşağıya verir...haliyle karter kısmında basınç ve yanma sonucu gaz,ve yağ çubuğundan iteleyecek kadar basınç varsa sakat işte...

bizim millete öğretmişler yağ çubuğu ..............
buz gibi araba,basıyo marş hemen çekiyor onu...belli olmaz :D
hatta bmw grubunda ve çoğu arabada yağ siklonu diye bir parça vardır...alt havalandırma sağlar,bu parça soğukken açmaz ve çubuğu çektiğinizde en ufak bir hava bile gelmez...millet de birbirine bakar aklı sıra kaş göz yapar aralarında,derler mal kıyak :D
araba cayır cayır yak yakmaya başladımı seyret filmi ki araba yağ yakan arabadır.. :D

benim arabalarımı alırkende bilmişler soğukken çeker,ben söylerim akıllı kardeşim sıcakken bak ona diye...
birinede dedim sen neye bakıyon de bakim dedim de ebebe guübeb :D:D

Kardeşim çok değerli bir paylaşımda bulundun çok teşekkür ederim...

estağfurullah abi....
mesela kontrol edilecek yoğuşma kabı vardır,içinde yağ kalıntısı varmı,kabarcık atarmı,kayış kasnak bilya sesleri bunlar soğukken belli eder kendini...
yanlız bakmaya gitmeyin zaten araç...bir kişi gaz basabilir egsozdan özellikle gaz bıraktıktan sonra duman basıyorsa oda tehlikeli (kompresyon halinde) özellikle dizelde yüksek devirde hafif duman normaldir,ama benzinlide 4-5k civarında duman varsa oda biraz tehlikelidir...
ama en tehlikeli hali kompresyona binince verdiği dumandır...

bide bizim galerici tayfa lafım meclisten dışarı,katkı atıyolar allah için dumanı kesiyor oda bir gerçek...

Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum kafamdaki soru işareti kalkmış oldu.

Geri