ön farlar hakkında (aklınızda bulunsun)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cosmo1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cosmo1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
eskiden araçlarda ön farlar desenli camdan yapılırdı. Cam üzerindeki desenler sayesinde ışığın optik olarak kırılması ve istenilen bölgeleri aydınlatması sağlanırdı. teknoloji geliştikçe far tası dediğimiz reflektörler daha da gelişti ve ışığı kırma ve desen verme olayı reflektör ile halledilmeye başlandı. böylece ağır bir malzeme olan ön far camları da yerini daha hafif olan polikarbon karışımlı malzemelere bıraktı.

bu malzeme camdan daha ucuz darbelere daha dayanıklıdır. ֖n farınızı çekiçle bile zor kırarsınız (denenmiştir  general_hehe ) Bu malzemeler fabrikadan çıkmadan önce koruyucu bir tabaka ile kaplanır. Zaman içerisinde güneş ve far içinde oluşan aşırı ısınmadan kaynaklı olarak bu koruyucu madde bozulur ve farlarda sararma başlar.

Bunu önlemek için Plastix i yılda en az 2 sefer farlarınıza uygularsanız uzun seneler boyunca farlarınızı sararmadan kullanabilirsiniz. Plastx kullanımı oldukça kolay bir malzeme. Bu malzeme ile şeffaf plastik olan tüm yüzeylerde kılcal çizikler de yok edilip ilk günkü görüntüyü elde etmek mümkün. Ben genelde yılda 2 sefer araçlarımın ön farlarına ve kilmetre saatlerine plastix uyguluyorum. deneyin pişman olmazsınız.

p84711b.jpg

Ynt:

Arkadaşlar o sararmayi dis macunu uygulayip kaybetmek mumkun. Ustunede plastik cilasi surunce sifira donuyor. Pecete ile az miktarda dis macununu boyaya degdirmeden uygularsaniz sasirtici sonuclar elde edersiniz. Daha sonra ucuz yollu bir plastik cilasi ile bir kat atinca ben 2 sene sorun yasamamistim eski aracimda. Bu urunden bihaberdim tabi onuda belirteyim. Yeni ogreniyorum. Tesekkurler.

Ynt: ön farlar hakkında (aklınızda bulunsun)

Bilgi için teşekkürler.

thnxx

meguiars taki mühendislerin telefonu olan varmı bizzat arayıp tebrik etmek istiyorum kendilerini :D adamlar harika işler yapıyorlar kimyasalları müthiş ve çok başarılı.

thnxx

Geri