Merıvada ESP Varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BL@DE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
adam ne diye yalan söylesin dediği gibi... varsa vardır... bel ki özel üretim gelenlerdendir... sipariş verip de sonradan ekletilerek o şekilde fabrika çıkışlı yaptırılabilir kanımca... opsiyon olarak sunulup sunulmaması o zamana ait olmayabilir...

ben başka bir bakış açısı getireyim olaya... bu tc dediğimiz asr sistemi sadece kalkışlarda patinaj çekmeye engel olan bir sistem değil aynı zamanda tekerlerden birisi ( tahrik tekerleri ) patinaja düştüğü zaman ki bu hareketli olan aracın kaygan bir yolda düştüğü patinaj da olabilir sadece o tekerin karşısındaki tekere frenaj yaptırabilir diye biliyorum ben... esp de dört teker de kontrol altında olabilir... bu dediğimi neye dayanarak sallıyorum onu da soylıyeyım... vw ler de, ben golf için konuşuyorum , asr var ama dediğim şekilde de devreye giriyor...asr nin var ama esp nin olmadıgını bildiğim bir golf te bunu denedik... buzlu yolda yavaş hızla seyrederken ara ara devreye giriyordu bu sistem... sonuç olarak o devereye giren asr yani tc de olabilir... easytronic 1.6 aracın var ise esp var demektir ya da aracın OPC donanım seviyesi ise... bu yazdıklarımdan birisi yok ise sen çık bir arabanın arkasında ne model yazıyor bak bakalım bel ki sizin araç zafira dır...

Son düzenleme:
adam ne diye yalan söylesin dediği gibi... varsa easytronic 1.6 aracın var ise esp var demektir ya da aracın OPC donanım seviyesi ise... bu yazdıklarımdan birisi yok ise sen çık bir arabanın arkasında ne model yazıyor bak bakalım bel ki sizin araç zafira dır...

:kop: :kop: :kop: :kop: :kop:

bende 91 liyim ama araba konusuna acayip düşkünümdür.arkadaşta 92 li olabilir ama sanmıyorum aracı dediği kadar patinaj çektirecem ugraşmamıştır.he esp konusuna gelıce kardeşim ilk önce diyosunkı arabamda esp varmı sonrada diyosunkı babam para verdide taktırdı madem bunu bılıyorsun niye soruyorsun.millet diyokı senın njoy olan aracında esp yok sen var diyosun ve oldugunu bıle bıle arabayla şunları şunları yaptım diyorsun.92 dogumlu birisi bunları yapamaz.belkim araba bile kullanmayı bılmıyorsundur.Biliyormusun ??? :D :D :D :D :D

arkadaşlar bizim arabayı aldığımız devirde opel bayiisinde iki tane merıva vardı ve bu iki aracın fiyatı düz njoylara göre daha yüksekti 1500-2000ytl gibi neden yüksek diye sorduğumuzda adam bize bazı özellikler sıralamıştı patinaj önleme sistemi ASR ESP falan diye benim aklımda o zamandan bizim araçta ESP var diye kalmıştı sizlere baştada belirttim bunu bu topicte bir arkadaş arabalan ani şerit değiştirin ESP sembolü çıkarsa ESP vardır ve patinaja sokun kaymazsa ASR de vardır demişti bende o arkadaşın cevabı üzerine denedim ESP ve ASR olduğunu gördüm sizlere dediğim gibi yalan borcum yok ama bu arabayı alırken diğer njoylardan birkaç artı özelliği olduğunu fiyatının dahada pahalı olduğunu biliyordum ESP de aklımda var diye kalmıştı bunu sizlere sorarak kesin bir cevaba ulaşmak istedim hepsi bu ama gördümki alay konusu olmuşum hata etmişim...

saygılar...

Yanlış anlama ama alay konusu olmanda senin payın ve çelişen cevaplarında mevcut ama eğer gerçekten var diorsan inanırım ve saygım sonsuz kırdıysam kusura bakma sadece benim servisten öğrendiğim bilgiler bu yöndeydi bende ona dayanarak söyledim dediğim gibi kırdıysam kusura bakma :good:

gösterge kontağı açtıgında "araba resmı altındada bole kayan bır yol" şekli varsa ıste o esp var ısıgıdır.benım aracım astra ve benım bıldıgım arkadasım sadece easytornık paketınde alabılıosun esp yi.ve esp yi kapatma işlemi sole oluyor astrada sport tusunu 3-4sn basılıo tutuosun esp kapanıyor.yadasport konumdaykende esp kapalı oluyor.fakat senın merıvan manuel vıtesse benım kanımca esp yok eger varsa ne guzel..

iyi gunler

gösterge kontağı açtıgında "araba resmı altındada bole kayan bır yol" şekli varsa ıste o esp var ısıgıdır.benım aracım astra ve benım bıldıgım arkadasım sadece easytornık paketınde alabılıosun esp yi.ve esp yi kapatma işlemi sole oluyor astrada sport tusunu 3-4sn basılıo tutuosun esp kapanıyor.yadasport konumdaykende esp kapalı oluyor.fakat senın merıvan manuel vıtesse benım kanımca esp yok eger varsa ne guzel..

iyi gunler
esp nin opsiyonelliği hususunda bayağı bir çelişki var... astra da cosmo paket içerisinde bu esp sistemi opsiyonel olarak sunuluyordu ki bu sene modellerinde ıds+ paket adı altında sunuluyor... hakkaten bunları net teki broşürleri inceleyerek burada aktarsak daha iyi olur... çok yanlış aktarımlar çıkıyor meydana...
konu sahibi de kırılmasın boş yere kendi düşen ağlamaz...
var olduğundan emin ise ne diye buraya yazdı demek insanın aklına geliyor ister istemez ama burası forum ve her görüşe sayı duymak lazım... birimiz için çok basit gelen bir bilgi başkası için hayat kurtarıcı olabiliyor ( abarttık ama oluyor işte)

Bu araba zaten enjoy modeli...Madem TC,EPS,ESP falan filan hepsi var cosmo modelinden farkı ne??
:D:D sağlıklı açıklama ve kanıt gösterecek görüntüler olmadan bir sürü soru çıkar ve cevaplanamaz;)

Bu araba zaten enjoy modeli...Madem TC,EPS,ESP falan filan hepsi var cosmo modelinden farkı ne??
:D:D sağlıklı açıklama ve kanıt gösterecek görüntüler olmadan bir sürü soru çıkar ve cevaplanamaz;)
arabayı alırken essentıa modeli ile arasında 5 milyar gibi uçuk bir fiyat farkı vardı yani oradaki diğer njoylardan daha pahalıydı cosmo modeli ile arasında sadece 2 milyar fark vardı vede ESP,EPS,TC bunların hepsi cosmo ile aynıydı fabrikadan çıkışlı iki tane düz njoylardan daha pahalı beyaz renk merıva vardı bizde onlardan birini aldık bu iki merıvanın fiyat farkınıda ESP ve ASR(TC) gibi özellikler belirliyordu demekki dediğim gibi bizim kullandığımız njoy merıvada ASR(TC),ESP,EPS,ABS hepsi var test edildi onaylandı çünkü! bunların bu arabada olması neden herkeze bu kadar koydu anlamadım:confused:

saygılar...

kimseye koymadı sadece sen diorsunki merivada esp varmı ? bu konuda başlık açıorsun sonra biz yok değince sen aaaa nasıl olur var biliorum esp li aldık babam taktırmıştı diorsun :) sonrada normal njoylardan pahalıydı çünkü standart olarak esp ... bilmeme ne vardı bu 3 değişik yorumuda sen yapıorsun çok garip değilmi ?

Geri