Merıvada ESP Varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BL@DE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merıvam 2004 njoy düz vites easytronic yok ama TC var kitapçığında var gözüküyor göstergedede çalıştığında sembolü çıkıyor ESP de bana %95 var gibime geliyor ama bir türlü kesin sonuca ulaşamadım ne ESP miş bu:rulet2:
Hala şunu diyorum aracı çalıştırırken göstergenin sağ bölümündeki ışığı diyorsun sanırım EPS ışığı yanar orda. EPS, ESP yanlış hatırlıyor veya karıştırıyor oabilirsin.

opellerdeki esp nin sembolu üçgen icerisinde kayan araba şeklindedir... ESP diye yazanını görmedim ben...TC nin sembolu de (TC) şeklindedir...esp nin var olup olmadıgını anlamak da çok kolay aracına patinaj çektirmeyi dene o an devreye giriyorsa ya esp ya da tc vardır... tc yoksa esp yoktur zaten...ha çıkıyorsa bir ışık ya da simge onun esp oldugunu anlamak için 60 km hızla ani bir şerit değiştirme yap hemen sallar arac kendini pedalların titreşiminden hissedersin... buraya bu kadar yazacağına bir bakıver sen...

aradan 1 gün geçti öğrenmek için gidip bakmayı dene gerçekten de..

bizimki cosmo arabda patinaj çekmio tak tak yapıo çeksede gösteerge de üçgen içinde bi aşret yanıo

merifast sen blade e göstergenin resmini cekip yollasan cok acıklayıcı olur bence . bu arada ben de olmadıgını dusunuyorum arkadasımda 2005 meriva var (essentia degil) patinaj da çekiyo yanlıyoda :D

Bende de 2004 Meriva Enjoy var ama maalesef bizim araçta ESP yok

Arkadaşlar 2004 yılından bu yana mervia easytronic enjoy spor paket kullanıyorum..ESP YOK...:( Kesin biliyorum çünkü kuzenim opel yetkili servisi...

Not: ESP için basit işaretler..Mutlaka tabloda ikaz lambası olur.(Eps ile karıştırmayın.. ) Tartışmaya son verelim bu bilgiyi kesin biliyorum..

Dün adana opel arpel servisteydim aracımla ilgili birkaç şey vardı bu konu ordada aklıma geldi ve sordum sadece easytronic şanzumanlı cosmo versionlarda standartmış esp ve yine easytronic Enjoy sp. versionlardada 1.560 ytl gibi bir rakam ile opsiyon olarak alına biliyormuş yani aracınızda esp yok saygılar ;)

ayrıca arkadaşlar opelin resmi web sitesi dahil yalan söylüor çünkü ordaki yazıalr direk avrupadaki broşürün çevrilmesi ile yayaınlanıor türkiyedeki modeller ile uyumluluk göstermior öR: biz vectrayı alırken verilen broşür web sitesi ve donanım paketlerinin hepsinde renkli ekran 17 inç. alaşım jant esp 9 hava yaztığı esentia modeli dışında standarttı ama şuan sadece basit renkli ekranı bile opsiyonel olarak bile alamıyorsunz :) yani en tatmin edici yanıt opel servisine sormak bakın servise diorum satış elemanına değil :)

Böylelikle bu sorunun cevabını net olarak öğrenmiş olduk, gerçi ben biliyordum:))

Geri