mercedes

Bak ne guzel kendiniz diyorsunuz lale devri zevkine dalmasalardi diye. Benimde Araplari taktir etmemin sebebi bu. Petrole guvenip yan gelip yatmiyorlar. Adamlar gelecege oyle bir yatirim yapiyorlarki, imrenerek bakiyorum. Bir millette kafa varsa, bir millette gercek milliyetcilik varsa olmayan parayi bile yaratabiliyor. En basit ornegi Japonya. Ama eger kafa yoksa, herkes kendi cikarini dusunuyor, milliyetciligin lafindan baska birseyini bilmiyorsa isterse dunyanin en varlikli ulkesi olsun, uzun surmez saltanati. Tekrar diyorum, hazira dag dayanmaz diye bosa dememisler.
Biz Turkler olarak gercekten agzimizdan dusurmedigimiz kadar milliyetci olsak, gercekten herkes cebini degil, ulkesini dusunuyor olsa, gercekten kendimizi yere goge koyamadigimiz kadar zeki olsak su an bile Turkiye nin topraklarinda,cografyasinda oyle bir potansiyel varki......

O yuzden yapanin yaptiklarini kucuk gormek yerine ders cikartip saygi duymaliyiz diye dusunuyorum.

düşünce yapında haklısın ama araplarla bağdaştırmana katılmıyorum,
ayrıca araplara saygı da duymuyorum.

20 yıl önce dubai'nin olduğu yere bir bakın;) Şu an arap yarım adasında Müslüman LasVegas'ı var:D ne denilirse densin adamlar yatırım yapıyor ve çok akıllıca davranıyor.... Onların petrol sayesinde yaptığı bu yatırımı biz bor ile yapabilseydik her 100 kişiden 1inde Ferrari, 10unda Porsche, 50sinde Mercedes olurdu:D
Her Escalade alan insana o zaman sövelim sayalım neden Escaladenin yaktığı benzinin parasını kimsesiz çocuklara vermiyor diye.(Km'de 1 lira yakıyor) 1.3 astra alsın Escalade alan her adam arttırdığı benzin parasınıda kimsesiz çocuklara bağışlasın diyelim o zaman:) Rusyada da Altın kaplama bi porsche vardı bi ara ona neden kimse bişey demiyor? Parası varsa alırda yaparda bize karışmak düşmez. Madem onun davası ahirette görülücek bırakalım ahirete kalsın;) Bize karışmak düşmez...

bunu yapan müslüman mı acaba??

ya allah :D:D:D

Geri