lastik yardım.

yok abi daha önce ki bir lastik konusunda pirelli maceralarımı anlatmıştım ben. sene de 2002-2003 galiba. P 6000 ne lastikti be tadından yenmedi :)

Bridgestone Potenza G3 kullandım. Çok süper lastik. Kauçuğu çok yumuşak.
Şu an Lassa Impetus Revo var. Bunlarda çok güzel ama Potenza G3'ü arıyorum.
Birde Michelin Energy'de güzel lastiktir. Sürtünmesi çok azdır, bu yüzden yakıt tasarrufu da sağlar...

özellikle yazlık lastiklerde nexen falken achilles ve benzeri uzak doğu mallarından kaçının sert oldukları için fren yapınca kızaklıyor.internette okuduğum bir yazıda exper şöyle diyor:kazalı araçların 10 tanesinden dokuzunun lastikleri abuk sabuk markalar diyor.

yok abi daha önce ki bir lastik konusunda pirelli maceralarımı anlatmıştım ben. sene de 2002-2003 galiba. P 6000 ne lastikti be tadından yenmedi :)
Ama bu P6'lar bambaşka, 6000 serisi olanlardan değil, piyasaya yeni çıkan cintirato serisi olanlardan. Eskiden bu seri gerçekten efsaneydi. Elimizde kaldığına göre takalım bakalım ne olacak :kop:.

özellikle yazlık lastiklerde nexen falken achilles ve benzeri uzak doğu mallarından kaçının sert oldukları için fren yapınca kızaklıyor.internette okuduğum bir yazıda exper şöyle diyor:kazalı araçların 10 tanesinden dokuzunun lastikleri abuk sabuk markalar diyor.
Aman Mahmut bana Falken deme. Kayınpederime iki tane Falken bulacağım diye İzmir'de neredeyse gitmediğim lastikçi kalmadı. Sonunda İstanbul'dan iki tane daha getirterek kurtulduk, hem de neredeyse Michelin parasına. Lastikler garanti kapsamında zarar görse ayvayı yedik demektir. Çünkü muhatabımız taaaaaaaaaa İstanbul'da :(. İşin ilginç tarafı bu bulunmayan lastiklerin test sonuçları bir çok ünlü markadan daha iyi. (kaynak: geçen haftanın otoshom dergisi)

15-20 gün içerisinden bende 1 takım lastik alacağım ve bu sefer tercihimi en konforlu olanından yana kullanacağım... michelin.

yaa aslında işin özü şu lastik hep aynı isim farklı dersem bir çok arkadaş yok öyle bir şey dicek bana. kısa bir örnek Fulda lastiğini duyan bilen çok kişi vardır. peki bu ne lastiği arkadaşlar bilen var mı. bildiğiniz goodyear.

bende size şöyle söyleyim. bu alıp kullandığımız michelin, brigerstne, hankook, lassa, petlas... bu markaların hepsi türkiyede petlas fabrikasında üretiliyor. bu aynı ürün olduğunu göstermez ama. mühendislikleri ve malzemeleri tamamen farklı karısımlardan olusuyor ;)
kuzenim petlas fabrikasına gittiğinde gördüklerini anlattı ve sonrasında biraz araştırma yaptık ve her ne kadar aynı fabrikanın malı olsada üretim kalitesi gerçekten farklı... çünkü hitap ettikleri kesimler farklı.

fulda ile goodyear arasındaki farkı ben söyleyim size. fulda ile birinin kafasına vurursanız adamın kafası anında yarılır... ;)

çin malları kötüdür deriz değil mi hepimiz. ama işin aslı öyle değil. made in PRC olup dünyanın en kaliteli malzemesi olanlarda var. 3 tip üretim yani.
1 ucuz ama kalitesiz
2 orta seviye
3 pahalı ve kaliteli

çinli mamulleri karalamak ve pazara sokmamak için ne alırsan 1 liracıların getirdiği ucuz kalitesiz malzemeler gibi lanse ediliyor çin mallarının hepsi ama işin aslı öyle değil...

aynı fabrika, ama farklı kalite.

Son düzenleme:
bende size şöyle söyleyim. bu alıp kullandığımız michelin, brigerstne, hankook, lassa, petlas... bu markaların hepsi türkiyede petlas fabrikasında üretiliyor. bu aynı ürün olduğunu göstermez ama. mühendislikleri ve malzemeleri tamamen farklı karısımlardan olusuyor ;)
kuzenim petlas fabrikasına gittiğinde gördüklerini anlattı ve sonrasında biraz araştırma yaptık ve her ne kadar aynı fabrikanın malı olsada üretim kalitesi gerçekten farklı... çünkü hitap ettikleri kesimler farklı.

fulda ile goodyear arasındaki farkı ben söyleyim size. fulda ile birinin kafasına vurursanız adamın kafası anında yarılır... ;)

çin malları kötüdür deriz değil mi hepimiz. ama işin aslı öyle değil. made in PRC olup dünyanın en kaliteli malzemesi olanlarda var. 3 tip üretim yani.
1 ucuz ama kalitesiz
2 orta seviye
3 pahalı ve kaliteli

çinli mamulleri karalamak ve pazara sokmamak için ne alırsan 1 liracıların getirdiği ucuz kalitesiz malzemeler gibi lanse ediliyor çin mallarının hepsi ama işin aslı öyle değil...

aynı fabrika, ama farklı kalite.

yok daha neler...hepsi petlastamı üretiliyor? şundan 5 seneye kadar sadece pirelliden çıkma hurda makineler ile traktör lastiği üreten bir fabrikadan bahsediyorsunuz. ben artık lastik konuşmak istemiyorum...kocaeli de bulunan üç lastik fabrikasında da bulundum ki üniversite eğitimim de lastik üzerine... bir çok lastik konusunda söyledim hala da söylüyorum. ülkemiz yolları için araçlarımız için en uygunu bridgestonedur. keşke yollarımız çok çok çok iyi olsaydı da michelin konforundan faydalansaydık. ama ilk önce bütçemize göre lastik derken o 4 kara yuvarlak nesnenin yerle bağlantımız olan tek şey olduğunu unutmayalım lütfen....

inanmak zorunda değilsiniz... zaten bu forumda kiminle konussam o konu hakkında master yapmıs kişiler...

Geri