yok abi daha önce ki bir lastik konusunda pirelli maceralarımı anlatmıştım ben. sene de 2002-2003 galiba. P 6000 ne lastikti be tadından yenmedi 

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ama bu P6'lar bambaşka, 6000 serisi olanlardan değil, piyasaya yeni çıkan cintirato serisi olanlardan. Eskiden bu seri gerçekten efsaneydi. Elimizde kaldığına göre takalım bakalım ne olacakyok abi daha önce ki bir lastik konusunda pirelli maceralarımı anlatmıştım ben. sene de 2002-2003 galiba. P 6000 ne lastikti be tadından yenmedi![]()
Aman Mahmut bana Falken deme. Kayınpederime iki tane Falken bulacağım diye İzmir'de neredeyse gitmediğim lastikçi kalmadı. Sonunda İstanbul'dan iki tane daha getirterek kurtulduk, hem de neredeyse Michelin parasına. Lastikler garanti kapsamında zarar görse ayvayı yedik demektir. Çünkü muhatabımız taaaaaaaaaa İstanbul'daözellikle yazlık lastiklerde nexen falken achilles ve benzeri uzak doğu mallarından kaçının sert oldukları için fren yapınca kızaklıyor.internette okuduğum bir yazıda exper şöyle diyor:kazalı araçların 10 tanesinden dokuzunun lastikleri abuk sabuk markalar diyor.
bende size şöyle söyleyim. bu alıp kullandığımız michelin, brigerstne, hankook, lassa, petlas... bu markaların hepsi türkiyede petlas fabrikasında üretiliyor. bu aynı ürün olduğunu göstermez ama. mühendislikleri ve malzemeleri tamamen farklı karısımlardan olusuyor
kuzenim petlas fabrikasına gittiğinde gördüklerini anlattı ve sonrasında biraz araştırma yaptık ve her ne kadar aynı fabrikanın malı olsada üretim kalitesi gerçekten farklı... çünkü hitap ettikleri kesimler farklı.
fulda ile goodyear arasındaki farkı ben söyleyim size. fulda ile birinin kafasına vurursanız adamın kafası anında yarılır...
çin malları kötüdür deriz değil mi hepimiz. ama işin aslı öyle değil. made in PRC olup dünyanın en kaliteli malzemesi olanlarda var. 3 tip üretim yani.
1 ucuz ama kalitesiz
2 orta seviye
3 pahalı ve kaliteli
çinli mamulleri karalamak ve pazara sokmamak için ne alırsan 1 liracıların getirdiği ucuz kalitesiz malzemeler gibi lanse ediliyor çin mallarının hepsi ama işin aslı öyle değil...
aynı fabrika, ama farklı kalite.