kırmızı antifriz

kış geldi konu gene hortladı ... :)

yaw hocam 2 senedir kırmızı var. bu senede ekleme yaptırdım şimdi bi kurt düştü içime.99 vectram var boşaltayım mı sizce? o derece mi yani ?

içinde öncedende kırmızı antifrize varsa zaten sorun yok merak etmeyin,
sorun antifrize kullanılmayan veya farklı renk kullanan araçların kırmızıya geçtiğinde ortaya çıkıyor..

Rengin bir önemi yok, tamamen şehir efsanesi. Kaliteli olduktan sonra her marka renk konabilir.

Saygılar.
HTC cihazımdan gönderildi.

size nasrettin hocanın da dediği gibi bana eşşekten düşeni getirin sözü ile cevap vermek istiyorum,

konuyu iyi okumak lazım yeni versiyon araçlarda (2000 ve sonrası araçlarda) sorun çıkarmayabilir ancak sistmi eski araçlarda bakınız ilk mesajım benim başıma geldi,
siz şimdi buna şehir efsanesi mi diyorsunuz..:(

Sevgili dostum, konuyu tabi ki baştan itibaren okudum, başına gelene de üzüldüm. Fakat ben konuyu geçen gün ağır bakim yapmaya götürdüğüm, Hakan abi ye danışarak söyledim. Tabi ki bir sey kesin şekilde olmaz diyemeyiz ama bende yazarken eksik yazmışım, hangisini kullanıyorsanız ondan devam demek istedim, fakat suda var ki eğer arabada zaten mevcut bir sorun varsa bunu kullanılan ürüne mal ekmemdj lazım keza yaşadığınız sorun mavi kullanmaya devam etseydiniz de çıkabilir di.

Saygılar.

Son düzenleme:
Sevgili dostum, konuyu tabi ki baştan itibaren okudum, başına gelene de üzüldüm. Fakat ben konuyu geçen gün ağır bakim yapmaya götürdüğüm, Hakan abi ye danışarak söyledim. Tabi ki bir sey kesin şekilde olmaz diyemeyiz ama bende yazarken eksik yazmışım, hangisini kullanıyorsanız ondan devam demek istedim, fakat suda var ki eğer arabada zaten mevcut bir sorun varsa bunu kullanılan ürüne mal ekmemdj lazım keza yaşadığınız sorun mavi kullanmaya devam etseydiniz de çıkabilir di.

Saygılar.

Zaten mavi kullanılıyordu araçta şimdi buradan kendisini saygıyla andığım;) usta 25 tl para kazanacak diye bu antifiriz daha iyi bunu koyalım sıkıntı çıkmaz demesi üzerine size göre belki var olan mevcut sorun tüm soğutma sisitemi (ahtapot hortum,lpg sıcaksu boruları,termostad dönüş hortumu,radyatör ,kalorifer radyatörü,kalorifer musluğu son olarak silindir kapak contası )değişmesi olarak bana patladı biraz araştırma yaparak yazarsanız burada bu konuyu okuyan arkadaşları yanlışa sevk etmeyin,bunlar şehir efsanesi derken yani burada yazılanlar yalan bunlara kanmayın tarzında bi mana çıkıyo ortaya ,bende bi çok konu okuyorum bilğim kadar olanları yazıyorum aklımın ermediklerine yorum yapmıyorum,:)ben başıma geleni yazdım dikkate alan alır almayan sizin gibi davranıp kullanabilir benim için bi sıkıntı yok,neticede mavi antifiriz fabrikamda yok:)

bakınız selim abi burada teknik olarakda açıklamış

en doğru antifriz secimi
http://www.glysantin.de/18-1-Changing-coolants.html

yanlış antifriz kullanımda ortaya çıkan zarar ve tehlikeler
http://www.glysantin.de/24-1-Appliance.html
aracınıza en uygun antifriz
http://www.glysantin.de/16-1-Product-Finder.html

alıntıdır semia.

Son düzenleme:
şimdi size BASF sayfasından uzun bir yazıdan kısa tercüme yapıyorum linki ekleyeceğim isteyen kendi cevirir....
Dr. Harald Dietl (otomobil rafineri kimyageri) diyor ki;
Antifriz bir senetetik motor yağı kadar öenmli bir hightech üründür.yağ kadar önemli ve motora uygun olmak zorundadır,Ne yazık ki motor yanlış yağ kullanmaktan çok yanlış antifirz zarar vermektedir bu araştırmalarla sabittir…ve yalnız otomobil firmasının önerdiği antifrizi motoru kışın soğuklardan yazın sıcaklardan motor hararetinden ve de aynı zamanda korozyondan korur.otomobil firması kendi motoruna alaşımına göre hatta kullandığı yan parçalar ve plastik akşamlara göre antifriz kullanır.Bunun için Glysantin her araca otomobil firmalarının öngördüğü antifrizi üretir.Kesinlikle başka antifriz karıştırmalarda radyatör,devir daim,,motor bloku paslanacaktır buda zamanla bu partiküller petek kanallarını tıkayacak soğutmayı engelleyecek motora zarar verecektir.
Aynı zamanda yanlış antifriz kullanmaktan dolayı hortumlar contalar zarar görecek kaçırmalar başlayacak daha ilerisi hortumlar patlayacak conta yıpranacak suyu motora karıştırmaya kadar gidecek…..(biz buna conta yakma diyoruz burda bazıları ya arabam da hiiiç hararet yapmamıştı nasıl oldu diyenlere ayrıca duyurulu)
http://www.basf.com/group/pressemitteilungen/P-10-155

;)burda sokak arası usta değil otomobil kimyageri doktor konuşuyor

Arkadaşlar, ben yanlış antifriz kullanımına katılıyorum zaten, benim soylemimde zaten ters bir durum yok. Kaldı ki semia abimizinle benim söylediğim zaten aynı sey.

Saygılar.

Son düzenleme:
Yani zamanla conta çürümelerinin arkasında antifriz yatıyor,şimdi olmaz ama zamanla olacak olay...işte kaorifer tıkanması radyatör tıkanması su pompası bozulması tortu oluşması vs....herşeyin ardında motora zarar veren yanlış antifriz kullanımı... zaten tüm yabancı forumlarda da yanlış antifriz kullanımından dolayı mağdurlarla dolu.

mavi suçlu kırmızı masum diye birşey yok burda nalatılan 2001 öncesi ve sonrası kim neyi kullanacağıdır...kırmızı (kavun içi) antifrz 2001 sonrası içindir burda anlatılan budur yoksa kırmızı kullanmayın mavi iyidir değil mavi 2001 öncesine uygun kırmızı sonrasına

Geri