kırmızı antifriz

arkadaşlar kafam iyice karıştı 1 aydır arabada kırmızı antifiriz var ve hiçbir sorun yok sızıntı eksiltme ya da hortumlarda kaçırma.ben şimdi kırmızıyı boşaltıp yeşil koyayım mı yani bu sefer yeşil koyduğum için iyice zararlı bir durum olurmu devam edeyimmi yoksa kırmızıyla

Son düzenleme:
arkadaşlar kafam iyice karıştı 1 aydır arabada kırmızı antifiriz var ve hiçbir sorun yok sızıntı eksiltme ya da hortumlarda kaçırma.ben şimdi kırmızıyı boşaltıp yeşil koyayım mı

Bir anda zaten kendini göstermiyor. Zaman içinde yapacağını yapıyor desek sanırım daha doğru olacak. özellikle eski model araçlarda.

bugün dayanamadım shell e gittim silikatlı olan mavi antifiriz aldım 24 tl.kırmızı antifirizi boşalttık 2 defa da suyla çalıştırıp termostatın aç kapa yapmasını bekleyerek kırmızıdan arındırdık sistemi.kırmızı antifiriz su deposunun içini bile parlatmış tertemiz olmuş.sonrada resimdeki antifiriz i koyduk 3lt antifiriz e 3lt su ekledik özellikle silikatlı olmasına dikkat ettim arkasında da yazıyor silikatlı olduğu

g54fg.jpg

g54f7.jpg

bugün dayanamadım shell e gittim silikatlı olan mavi antifiriz aldım 24 tl.kırmızı antifirizi boşalttık 2 defa da suyla çalıştırıp termostatın aç kapa yapmasını bekleyerek kırmızıdan arındırdık sistemi.kırmızı antifiriz su deposunun içini bile parlatmış tertemiz olmuş.sonrada resimdeki antifiriz i koyduk 3lt antifiriz e 3lt su ekledik özellikle silikatlı olmasına dikkat ettim arkasında da yazıyor silikatlı olduğu

Ben bu silikat özelliğini bilmiyordum sayenizde onu da öğrenmiş oldu. Teşekkürler.

arkadaşlar kafam iyice karıştı 1 aydır arabada kırmızı antifiriz var ve hiçbir sorun yok sızıntı eksiltme ya da hortumlarda kaçırma.ben şimdi kırmızıyı boşaltıp yeşil koyayım mı yani bu sefer yeşil koyduğum için iyice zararlı bir durum olurmu devam edeyimmi yoksa kırmızıyla

Dostum, benim araçta 2-3 yıldır kırmızı var. Herhangi bir sorun yok.

Ama 1-2 haftaya ben de antifrizi tamamen değiştirip senin aldığından koydurtacağım.

ustalarımızı dinlemekte fayda var

Başımdan geçen bi olaydı tesadüfmü acaba derken çevreden duyduğum yakınmalarla tesadüf olmadığının kanısına vardım ve konuyu açtım,
Dediğin gibi keşke konu daha önce açılsaydı :(bende sıkıntı yaşamazdım,
ustalarımızda bi yorum yapsa iyi olurdu neticede işin erbabı onlar...:bir:
keyiifli ve sorunsuz sürüşler
Konuyu açtıgın için teşekkürler. Bende 99 model corsa kullanıcıyım. Kırmızı antifrizin bizim araçlarımıza bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum.

Birkaç saattir araştırıyorum,

Shell yerine Castrol Radicool NF antifrizin daha uygun olduğuna kanaat getirdim. Sitelerinde içeriği hakkında daha çok bilgi var. Opel/Vauxhall tarafından tavsiye edilir diye de yazmışlar. Düşük silikatlı, hibrid formul. Bulabilirsem Mobil Extra, bulamazsam Castrol koyacağım. Bunların ikisi de 3 yıl ömürlü.

Aldığınız Shell yüksek silikatlı formül ise 1 yıl ömürlü olabilir. Buna dikkat edin, yoksa 1 yıl sonunda değiştirmez iseniz tortu problemi çıkar ve özelliğini kaybeder-miş :)

Konuyu açtıgın için teşekkürler. Bende 99 model corsa kullanıcıyım. Kırmızı antifrizin bizim araçlarımıza bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum.

Rica ederim faydam dokundu ise ne mutlu bana:)

Birkaç saattir araştırıyorum,

Shell yerine Castrol Radicool NF antifrizin daha uygun olduğuna kanaat getirdim. Sitelerinde içeriği hakkında daha çok bilgi var. Opel/Vauxhall tarafından tavsiye edilir diye de yazmışlar. Düşük silikatlı, hibrid formul. Bulabilirsem Mobil Extra, bulamazsam Castrol koyacağım. Bunların ikisi de 3 yıl ömürlü.

Aldığınız Shell yüksek silikatlı formül ise 1 yıl ömürlü olabilir. Buna dikkat edin, yoksa 1 yıl sonunda değiştirmez iseniz tortu problemi çıkar ve özelliğini kaybeder-miş :)

alper kardeşim bildiğim kadarı ile castrol radicooll ve castrol Nf farklı antifirizler opel onaylı olan NF olan ama piyasada yok http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Antifiriz-NF-3-Lt,PR-184.html

birde şu var opetin buda yok ne hikmetse http://www.opet.com.tr/opetoil_uplo.../DT/Teknik Bilgi Formu_ANTIFREEZE_SPECIAL.pdf

ayrıca mobil extra buda piyasada yok opel onaylı antifirizler bulunmuyor piyasada
aramadığım yer kalmadı bulursanız haberleşelim,

opet dist. aradım koli olarak alabileceğimi söyledi 3 litrex4 adet olarak oda 35-40 tl gibi bi rakam adeti:(

Geri