kırmızı antifriz

Neyse abi

Saygılar.
HTC cihazımdan gönderildi.

Kimse dikkat çekmemiş ama antifrizin de bir ömrü var.

2 senede bir komple boşaltıp sıfır antifriz koyduruyorum araçlarıma. Bunu yapmayanlar için tavsiyem bu yönde tedbir almalarıdır ;)

şimdi hocam benim 99 GT nin içinde bulunan kırmızıyı boşalıp mavi koymaya karar verdim doğru bir hamle midir? lütfen bugün cevap verirseniz sevinirim yarın bu işi yapmak aklıma takıldı.

Birkaç sene evvelki bakımda 1998 model arabama "bu daha iyi" diyerek kırmızı antifriz koymuşlardı, bir süre sonra radyatör kazanından su kaçırması oldu (belki de o zamana denk geldi), plastik kazanı söktürüp metal kazan taktırmıştım. Ben de havalar iyice soğumadan bir ara kırmızı antifrizi boşaltıp yerine yeşil antifriz koyayım.

yeşil veya mavi olarak fark eder mi savaş abi.

Yeşil=mavi. Yani sorun yok, ikisi de aynı ürün.

o zaman yarın bi işimiz daha çıktı. kafama çok takılır bu işler başımıza iş açmadan bir iş değiştirelim.

Aracımı ilk aldığımda yani yurt dışından geldiğinde kullanılan antifiviz kırmızı idi. O zamanlar radyatör alt kısmında terleme vardı. Aracın motorunu yaptırdığım da ise komple radyatör bakımını da yaptırdım. Ve normal bir antifiriz koydurdum. Şükür ne damlama ne sızla var.

o zaman yarın bi işimiz daha çıktı. kafama çok takılır bu işler başımıza iş açmadan bir iş değiştirelim.

Habil radyatörün içindeki suyu boşalttıktan sonra radyatörün içine normal su koyarak arabayla biraz dolaş (veya termostat açılana kadar rolantide çalıştır) ondan sonra bu suyu da boşalt. Bu işlemi birkaç kere tekrarlarsan motor kısmında kalan kırmızı antifriz artıklarından da kurtulmuş olursun.

evet abi bugün bende aynen öyle yaptım. öğlen boşaltıp bir kaç kere su katıp daha boşalttık. sonra yine su doldurup sanayiden ayrılıp ikindi vakti tekrar gidip iki üç kez daha su katıp boşalttıktan sonra yeşili koydurdum. 3 lt koyduk şimdilik.ama kırmızının gücü belli. su deposunu baya temizlemiş sanırım, pırıl pırıl olmuş :)

Geri