kimse kızmasın bi sorum olucak?

hopp hoppp izmir guzel deıl gelmeyın ıs yok gucc yok sakın bak sor ızmırlılerede ole derler:) gelmeyınn oturun şehirlerinizde aaa zaten nufus fazla burda:)

:) Karabükte chp Adayı Karabükün en büyük Mahallesine Teneke Mahallesi Gibi Bir laf Kullanmıs:) Kazanması su an ıcın 0.
Mhp adayını gecen gün carsıda gordum arkasında 30 kısı var ya da yok
Dp Akp Karsısında En saglam ADay olarak goruluyor.Bütün Mahalleleri Gezmıs Bölgesel Kanalda Gördüm 300 Kişi.:)
Akp adayı sokaktan gecmesın yeterkı sevgi seli :)
Ne olmuş yani bu da laf mı? Recep Tayyip'de İzmir'liler için gavur İzmir dedi de ne oldu? Altın yere düşmeyle değerinden kaybetmez.........

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende tarafsız bir vatandaşım ama adamlar demişler yiğidi oldur ama hakkını ver. Ben 2 senedir izmirde yaşıyorum ve izmirin hali ortada, yeni yeni toparlanmaya başlıyor ama daha çok işi var. Fakat ben Bursa ya her gittiğimde Bursa da yeni birşey görüyorum. Kim derseki Bursa daki belediyeler çalışmıyor çok ayıp etmiş olur adamlar ayıptır söylemesi eşşek gibi çalışıyorlar. Bu büyük ihtimlalle diğer illerde de öyledim. Ankara içinde bu aynı aslında kimse yapılan çalışmaları görmüyor. Bir bakın etrafınıza. Bazı şeyler tabii ki problemli ama biz ne yapıyoruz hiç sadece söyleniyoruz ve istiyoruz hep daha çok... Memnun olmak diye birşey yok. Adamlar istanbulda metrobüs diye birşey yaptılar ilk günlerde birçok şikayet geldi ama şimdi tek şikayet trafikteki araçlardan neymiş metrobüsle aynı zamanda köprüye girmiş metrobüs çoktan geçmiş o hala köprünün ortasındaymış o daha hızlı gidiyor diye şikayet ediyor.
Tabii adamların her yaptığı doğru değildir ama tarafsız düşünüyorsak iyi ve kötü herşeyi ortaya koymak lazım bence
Buda benim düşüncem
Ahmet Altınçubuk

Plansızca yapılan yatırımlar gün gelir geri teper. Bu tipte ulaşımı ilk uygulayan şehir Ankara'dır. Genç arkadaşlar bilmezler. Cebeci-Bahçelievler arasında belediye otobüsleri için tahsisli yol yapılmıştı. Zamanla bu yol siyasilerin araçları, resmi araçlar, askeri araçlar, itfaiye, cankurtaran, polis araçları, zaman zaman taksiler tarafından adeta zapt edildi. Laçka olunca da iptal edildi. Bizler hizmetlerin değerlerini bilmeyen, kendi menfaatlerini üstün gören, kafamıza estiği gibi yaşayan bir toplumuz. Yarın bu metrobüs olayının da cılkını çıkarırlarsa veya başka bir alternatif icat ederlerse milyonlarca lira çöpe gider. Sen bu metrobüslerin İzmir'de olduğunu bir düşünsene. Zaten yolların birçoğu dar, otopark desen mumla aranıyor bu araçlara gidecek yol bile tahsis edemezsin. Modern şehircilik kavramı maalesef ülkemizde çok zayıf. İzmir ne yazık ki imar ve şehircilik bakımından çağdışı bir şehir. Bu konuda Ankara'nın birkaç adım önde olduğunu unutmamak lazım.

akp'ye oy verene cahil, göbeğini kaşıyan, bidon kafalı demek bölücülük değil mi???

ya da dğadaki çoban ile benim oyum bir tutulamaz diyen bölücülük yapmış olmuyor mu???

neyi nası savunuyorsunuz anlayabilmiş değilim:confused:

Ne yazık ki bu tanıma ben de katılıyorum. Ama buradaki incelik dağdaki çoban benzetmesi değil. Nedense fatura hep garibim çobana kesiliyor. O ifade bazılarının olayı daha kolay anlaması için yapılan basit bir tanımlamadır. Bugün bir çok şey için en azından okur yazarlık belgesi isteniyor, ama ülkenin kaderini belirlemek için herşey serbest. Kim olursan ol, ne olur Allah aşkına gelde oy kullan mantığı yanlış. Vatandaşın okuma yazması yok, oy kullanıyor. Seçmen oy kullanırken yanındakine soruyor mühürü nereye basacağım ata mı, tavuğa mı, arıya mı sineğe mi diye. Oğlu, eşi ne derse o resme (partiye değil) oyunu veriyor. Nerde özgür irade, nerede bilinç. Diğer kızdığım bir nokta ülkemize en fazla 1 aylığına gelen gurbetcilerin gün evvelden sınır kapılarında oy kullanmaları. Ya kardeşim sen senenin 11 ayını yurt dışında geçiriyorsun, ülkene 1 aylığına geliyorsun onda da ya köyünde ya da deniz kenarında tatil yapıyorsun. Ülke sorunlarının ne olduğunu biliyorsunda mı oy kullanıyorsun.

bencede oy kullanabılmek ıcın 18 yaş sınırı değil, tahsil sınırı getirilmelidir. gerçi bundan da rant sağlayacak bır cok kışı olur. bedava dıploma dağıtan kurumlar açarız biz. akşam lisesi adı altında. ama inancım şudur ki oy kullanmak ıcın en azından lise tahsili şart. nitekim boyle olsa oy oranlarındaki buyuk değişimi herkes gorecektir.

millet vereceği oyu saklıyordan nerelere laf gelmiş,
izmir özgür gerisi değil olayını bölücülük olarak nitelendiriyorum
ben anadoluda büyüdüm,ecevitin kalesi olan eskişehirde, trakyada yerleştim belediye başkanının partisinden ötürü özgürlüğü kısıtlanan veya ekstra özgürlükler hakeden şehirler olabileceği zırvasına inanmıyorum

tahsil şartı fikri de son derece manasız ve bütün bilinen insan haklarına aykırı bir fikir.

millet oyunu neden söylemiyor, ben bunlara vermem oy falan diye merak etmişiz ya işte sebebi de bu konuda yazılanlarda yatıyor,

baştakilere oy verenlere her yerde cahil,gerici akılsız gibi yakıştırmalar sürekli yapılıyor, onlar da bunla karşılaşmak istemiyor.

yapmayın arkadaşlar, demokrasi böyle bişeydir işte...

Ne olmuş yani bu da laf mı? Recep Tayyip'de İzmir'liler için gavur İzmir dedi de ne oldu? Altın yere düşmeyle değerinden kaybetmez.........

Kendi kendine tepki toplamaktan başka birşey yapmadı keşke bu uslupları kullanmasaydı. Açık görüşlü toplum değerleri insanlığı birbirine çok bağlı olan izmir halkı yapılanıda söylenenide hiçbir zaman unutmaz...
+ bu laf bölücülük yaratacak çok sert bir ifade değilmidir???

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=41430

Son düzenleme:
Değil Birolcu değil yani kelime biraz argo gibi görünüyor ama bunu İzmirlilerin kendileri söylüyor malesef tabii bu kelimeyi kullanmek ne kadar doğru bilinmez. Birde arkadaşlar İzmir iyidir hoşturda insanın memleketi gibi olmuyor. Ben 2 senedir İzmirde yaşıyorum ve doğma büyüme Bursalıyım. Bana sorsanız hayatını nerede devam etmek istersin hiç tereddüt etmem Bursa derim ama işsel nedenlerden buradayım. Burası kötümü kesinlikle değil çok güzel ama tutmuyor kardeşim.

Ahmet Altınçubuk

bencede oy kullanabılmek ıcın 18 yaş sınırı değil, tahsil sınırı getirilmelidir. gerçi bundan da rant sağlayacak bır cok kışı olur. bedava dıploma dağıtan kurumlar açarız biz. akşam lisesi adı altında. ama inancım şudur ki oy kullanmak ıcın en azından lise tahsili şart. nitekim boyle olsa oy oranlarındaki buyuk değişimi herkes gorecektir.

Düşünmeden,yapılmış bir yorum.:mad:

Son düzenleme:
Geri