kimse kızmasın bi sorum olucak?

usta ınsaat olayını dersen tam adamına sordun:) ben ınsaat teknıkerıyım o ınsaatların bı kac tanesınıde bız cızdık sana sole dıyım abı dıyosun ya 9 katlı apartman ya oranın ımar hakkı 4 tur normalde ama adamın bırı zamannda artık guzel bı yerde tanıdıgı varsa yapmıstr bı 9 katlı blok dıgerlerıde emsal gostermiştir o 9 katlıyı onlarda yapmıstr otopark olayı apayrı bısey o beledıyeden cıkıyor onuda sole acıklayım beledıyeye gıdıp dılekce verıyosun ınsaatın projelerı baslamadan otopark yerındemı olucak yanı bına ıcınde bı yer mı ayırıcaz yoksa parasını mı oducez parayı odeyınce sokakta oluyor ee beledıye napıyor araba bası 1000 -4000 lıra arası otopark bedelı var 9 katta kat basına 1000 lıra alsa 9000 lıra yapıyo ee dıyo sokakta olcak maksat onun cıkarı tabıkıde o yuzden sokaklar bu kadar arac dolu adamda oraya yapıyor 2 daıre otopark yerıne daha fazlaya satıyor.. bahce olayıda sole abı eger yan bınaya bıtısık deılse 3 metre arkadan 5 metre onden 5 metre ıcerı cekmek zorunda onunda kolayı var adam ypıyor normal alt katı arkada koca bahce yanda bahce ust kata cıkma oturma raporu cıktıgı an o bahceler dırekt eve katılıyor oda buyuyo evın degerı atrıyor... temızlık olayıda sole onuda dıyım adam tanıdıgına flean bırıne peskes cekıyor verıyor temızlık ısını paravan bı sırket tabı verdıklerı adam parayı alıyor temızlıgı nasıl olsa sen ben yaptırıyoruz bulup bırılerını ama parası verılmıs tanı... sen bucayı bı gorsen beledıyeye jandarma baskın yaptı admalar atılmamıs asfaltın parasını bıle odemıs 5 senede atılmayan asfaltı 3 ayda doktuler tum kaldırımlar yenılendı buca şantiye gıbı su anda nıye sırketler parayı almıs ama ıs yapmamıs kı admlar ozel sırketle anlasıyolar asfalt ıcın parke ıcın ama beledıye ıscılerı yapıyolar bu ıslerı.... yanı herkezın her yerde bı tanıdıgı var durum bole oluncada ne yasa kalıyor nede ımar...

İşte benim anlatmak istediğimin bazıları bunlardı. Bizin site iki blok. Bloklar birbirine 1 metra fazla yakınmış. İskan için başvurduğumuzda, bu durum projeye aykırı yıkacağız diye zarf attılar. Ya kardeşim buranın inşaatı 5 yıl sürmüş, zahmet edip bir kere olsun denetim yapmamışın, oturulma aşamasına gelmiş arkadaşlar yeni uyanmış. 5 senedir aklınız neredeydi diye atıştık, bunu yapan inşaat firması, denetlemeyen sizsiniz bu durum bizi ilgilendirmez, çok istiyorsanız siz yıkın, biz de firmayı mahkemeye verelim dedik. İnşaat firması gereğini yaptı (kolaylık vergisi ödemiş) oturma ruhsatlarını aldık. Özellikle otopark olayında bunların acısı yıllar ilerledikce ortaya çıkıyor. İnşaat firmasına ceza kesip parayı gelir hanesine yazıyor, sonrada sokağa araç park ediyoruz diye bu seferde vatandaştan para almaya kalkıyor (şu anda uygulanma iptal ama bakalım). Sokağa asfalt döküyor kendisi masraf diye giderine yazıyor, daha sonra vatandaştan asfalt parası talep ediyor. Hep para talep eden belediye, görevini gereği gibi yapmayan gene belediye. Nalıncı keseri gibi, hep kendilerine yontuyorlar.

usta bızım sıte 12 blok yakasıkta 10 senelık kooparatıf tarzı ıste bızde oturma rapaorlarınız alıckatık adamlar demez mı yangın merdıvenı yapckasınız dıye bıde yan balkonlarınız 1 metre uzun onlar kesılcek varya 6 aydır ugrasıyoruz acıkca dedık adamlara neyse hakkı verelım ole ufak paralrda degıl yanı 50000 lıra flen ıstedıklerı halletme vergısı.. neymıs cumhurbaskanı ımzalıymısta ılla yapılckamıs yangın merdıvenı ya bloklar 11 kat neresıne yapcaz ddıyoruz yan balkona yap dıyolar dısardan flean nese gecen hafta halloldu nasıl olduysa daha ruhsat cıkmasada vazgectıler merdıvenden yanı....

bizim yazlık izmirde yani çeşmede :D :D izmire girdim mi bana çok varoş geliyor şehir izmirliler kızmasın :D :D

İşte bizi yönetmeye çalışanların durumu. Sen doğru ol ki karşındaki adamdan doğruluk bekle. Bence zamanında, kasıtlı olarak yapılmayan denetimlerin tek gayesi iş bitiminde kolayca rüşvet istemek için.

bizim yazlık izmirde yani çeşmede :D :D izmire girdim mi bana çok varoş geliyor şehir izmirliler kızmasın :D :D
Doğrulara kim kızabilir ki? Şehirde güzel yerler de var ama izlenimlerin doğru. Aydın otobanından İzmir'e girişde öyle. Ama bu tablo klasik gibi. Samsun yolundan Ankara'ya girişte aynı şekildedir. Ama Eskişehir yönünden Ankara'ya giriş çok farklı. Buralar (şehir girişleri kentin aynasıdır) en kısa zamanda elden geçirilmeli. Esenboğa'dan (havaalanı yolu) Ankara'ya giriş çok kötüydü. Gecekondular büyük ölçüde yıkıldı, görüntü biraz düzeldi. Bakalım buralara yeni yapılacak yerler nasıl olacak.

İşte bizi yönetmeye çalışanların durumu. Sen doğru ol ki karşındaki adamdan doğruluk bekle. Bence zamanında, kasıtlı olarak yapılmayan denetimlerin tek gayesi iş bitiminde kolayca rüşvet istemek için.

Geçmişteki yerel politikaların hep gözyummaları bunlar değil mi abi ondan izmir çok plansız bir kent olmuş şimdi şimdi planlı bloklar projeler üretiliyor yavaş yavaş plansız olan alandaki vatandaşlar bu yeni projelerdeki alanlara yönlendiriliyor. Ama yeterli değil izmir ankaradan zaten hizmet destek görmüyor! Hükümettki partinin adamlarıda gelse önce yapacakları işler bunlar olmayacaktır burdaki halk zaten bunu iyi biliyor. izmir unutulmuş bir kent hizmet bakımından! Haberlerde bile karşılaştırma konusu oldu manşet manşet izmirin gelişememesi "Eskişehir izmir'i geçti" gibi vs...

Son düzenleme:
Geri