kilometre geri alma, silme.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan torumer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracımı yeni sattım 2000 model astra g km 220.000 ama araç diri çünkü bakımları eksiksiz. Adam ilk geldiğinde gönülsüzdü km yüzünden. Adama anlattım. aracın bakımlarının zamanında yapıldığını, 3,5 yıldır 1 defa olsun yolda bırakmadığını vs. Düşündüğüm fiyat 15000 tl idi ( km den dolayı ) Adam gerçekten beğendi aracı. Km sini özellikle düşürmediğimi böyle birşeyi yapsam en fazla 500 lira pahalıya satarım ama görsün millet bu km de bu kadar temiz araç nasıl olur? Lastikler yeni (4 aylık) lpg işli, vize 3 günlük:) Vizeden de sorunsuz geçmiş, sol ön kapı değişik sadece. Satmak aklımda yoktu oto king den de randevu almıştım çeşitli mini onarımlarını yaptırmak için. Adama aracı bakımlı ve tertemiz olarak teslim edeceğim. Hepsini anlattıktan sonra 15750 liraya anlaştık:)

Bi keresinde İran tırına binmiştim.Adam bırak direksiyonu viteste hatta sileceği çalıştıran kola dahi kılıf taktırmış.Akla bak dedim.Arabanın içini yıpratmıyor.

eski aracımı satarken usta dediki bana ....abi: lastikleri alalım 4 tane çıkma takalım,arka hoparlörleri alalım,kilometreyi 100 bin inelim,taktığın (beyaz xenon özentisi) ampülleride aldıkmı tamamdır dedi...:)

Hmmm dedim vaybe....e peki ustam dedim , o adamdan aldığım para bana yararmı? ben yeni alacağım araç için belki kar etmiş olucam , peki ya şurdan yeni arabamla giderken ..hak yediğim için bi kamyonun altına girersem ne olucak? dedim

onur bey orasınıda siz bilirsiniz dedi...yok yok dedim 1000-2000 tl düşük satarım ama hak ettiğimi alırım gerek yok dedim güldüm ve aracıma bindim full bakımlı ve üzerindeki 3 aylık lastiklerle aracımı karşı tarafa teslim ettim trigr setinide yeni değiştirmiştim..ve iç dış yıkattım adam verdim ..alan adam sizin gibi insanlar mevcutmu onur bey diye sordu...hatta yağ akıtan yerleri gösterdim alarmın 1 kapıyı kitlemediğini gece teybini almasını gerektiğinden bahsettim...

elime ne geçti ..? diye soracaksınız..arabamı az düşük fiyata verdim kilometresi orginaldi çünkü ..içim çok rahat arkadaşlar kafam dimdik geziyorum..

unutmamak gerekirki...kul hakkı yemek çok ama çok ağır bir vicdan meselesidir,ve günahtır...

Sonuçta 4 teker üstünde gidiyoruz

valla bu yapılan dolandırıcılık bir yerden çıkar merak etmeyin. kimse haksız kazanılan parayla gün yüzü göremez...

bir öğretmen arkadaşım km 50 binde diye bir fiesta aldı 2004 model. 70 binde bakıma götürdü. aracın 3 sene evvel 72 binde bakıma girdiğini öğrenince kahroldu.

insanlarda nasıl bir ahlak var anlamam...
demek ki daha sonra başlarına geleceklere katlanmaya razı oluyorlar...

Hiçbi şekilde anlaşılmaz dijitalde km çekme
ama bu alemde anlaşılmaz :D

km ile ilgili bunca mesajı okuduktan sonra içime şüphe düştü.20 gün önce ankaradan maliye bakanlıgında calısan bir memurdan vectra B 97 model aldım,106.000 kmde,kendisi de 2.sahibiymiş,motorunu gösterttim ustaya motoru cok güzel dedi,zaten ustaya falan gostermeden once de arabada ne varsa adam soylemişti bana ve hepsi de dogru cıktı.triger 88.000'de değişmiş,adama da güvendim zaten,ama bu orijinal km olayı içime kurt düşürdü açıkcası,bunu ogrenmenin kolay ve basit bir yolu var mı

Şimdi birçok arkadaş direksiyon demişte, ben aracı 1 yıl önce aldım.Aracın bütün sahiplerini tanıyorum(hatta aracın ilk sahibi parça aldığım kişi).Benim aracın km si orjinal ama direksiyonun derisi biraz yıpranmış.Böyle durumlarda olabiliyor.

Geri