Merhabalar, araç piston kırdığı için geçen sene motor yapıldı ve yağ yakarken katalizörü doldurduğu için kurtulmaz dedi ustalar ve katalizör içerisi boşaltıldı. 9-10 aydır bu şekilde aracı kullandık yağ yakma problemimiz kalmadı ancak katalizörden dolayı arıza ışığı açık gezdik. Bu hafta egzozcu gittim katalizör sordum ve başka araçtan sökülen araca direk uyumlu katalizör vardı. Kaynak vb işlem olmadan direk sök tak yaptık. Fakat benim araç 2020 model yüksek ihtimalle çıkma olan katalizör daha eski model. Arıza ışığı sönmedi, sildim yola çıktım ancak bir süre sonra yine yanıyor.
İki tane kod veriyor.
P0420 VE P2096
"katalizör sistemi verimi düşük" "katalizör sonrası yakıt ayar sistemi dü..."
Şimdi aracı aylarca katalizörsüz kullandık oksijen sensörü bozuldu katalizör taktığımız halde onu fark edemiyor ve ışık yanıyor desem, sensör ucuz bir parça değilmiş boşa para gider.
Araca takılan katalizör daha eski model araca ait euro kalitesi farklı ve araçta aradaki farkı anlayacak kadar hassas desem, o halde orjinal olmadığı sürece hangi katalizörü de taksak arıza ışığı için bir de yazılım atmalıyız?
Birde parça olarak bazı facebook önerilerde https://opelyildirim.com/chevrolet/...t-cruze-2-konum-oksijen-sensoru-schutze-marka
bu parçanın tavsiye edildiğini gördüm.
Bu parça bizim opele uyar mı?
İki tane kod veriyor.
P0420 VE P2096
"katalizör sistemi verimi düşük" "katalizör sonrası yakıt ayar sistemi dü..."
Şimdi aracı aylarca katalizörsüz kullandık oksijen sensörü bozuldu katalizör taktığımız halde onu fark edemiyor ve ışık yanıyor desem, sensör ucuz bir parça değilmiş boşa para gider.
Araca takılan katalizör daha eski model araca ait euro kalitesi farklı ve araçta aradaki farkı anlayacak kadar hassas desem, o halde orjinal olmadığı sürece hangi katalizörü de taksak arıza ışığı için bir de yazılım atmalıyız?
Birde parça olarak bazı facebook önerilerde https://opelyildirim.com/chevrolet/...t-cruze-2-konum-oksijen-sensoru-schutze-marka
bu parçanın tavsiye edildiğini gördüm.
Bu parça bizim opele uyar mı?