ilk çalıştırmada çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jon@thaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jon@thaN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar. aracımı 3 ay önce aldım. 2000 model 1,4 16V Corsa GLS. aldığım günden beri aracıma binip marşa basınca anında çalıştırıyordu. hiç sorun çıkarmadı. dün marşa bastım öyle zor çalıştı ki. devir saati zorla 1'e çıktı. sonra bugün ilk denemede araç çalışmadı. tekrar denedim yine zorla çalıştı.
ayrıca motor soğukken çalıştırdığımda devreye giren ne bilmiyorum ama motoru ısıtmak için devir kendiliğinden 1'in üstünde başlıyor ve zamanla motor ısındıkça normale dönüyor. ama bu arada da çok ses yapıyor.
bu iki gün ilk çalıştırma da motor ısınana dek aracım biraz fazla titredi ve sanki fazla ses yaptı.
bunun nedeni hakkında yardımlarınızı bekliyorum. ayrıca iki gün önce hiç benzin almadığım bir yerden depoyu doldurmuştum. benzinden olabilirmi acaba.
konu hakkında forumda fazla arama yapamadım. ne diye aratacağımı bilmiyordum.

bujileri kontrol ettir kablolarda arıza vardır ondan ateşlemede zorluk çekiyordur.

akü eskimiştir yada şarj etmemiştir dene bi müddet yine yaparsa marş motoru yada ateşleme sistemi war bujilerin üstündeki(delphi marka adını unuttum :S) o arızalı olabilir.

Benimde yaz başında zor çalışmaya başlamıştı.Arıza egr valfinden çıktı.Değiştirince normale döndü.

bu sabah arabama bindim. marşa bastım. hiç sorunsuz çalıştı şimdi. bir şey anlamadım bu işten. bir sorun çıkarıyor bir çıkarmıyor.

buji kablolarında temassızlık olabilir.Aküden diyeceğim ama zannetmiyorum ateşleme sistemiyle ilgili bence.Sen bile bir kontrol etsen anlayabilirsin Açıkta birbirine deyen veya tam oturmamış kablo var mı?

bence üç alternatif var başıma geldiği için biliyorum.(bende çok uğraştım)
1-bujiler
2-egr valfi
3-krank mili devir sensörü(önce buna baktırmanı tavsiye ediyorum ben bununla çözdüm)

bugün servise gittim. benzin pompasından olabilir dediler. depoda benzin olduğu için yakıtı iyice azalt gel dediler. yakt deposunda oluşmuş pislikten olabilir dediler. şimdi önce yakıtın bitmesini beklicem. depoyu açacaklarmış tekrar gidecem. sizin yazdıklarınız konusunda da konuşacam. bakalım ne olur. çok teşekkürler.

Benimde aynı sorun başladı son 15-20 gündür..Arac günün ilk çalışmasında çok zor çalışıyor..sonraki çalıştırmalarda normal hemen çalışıyor ama ilk çalıştırma zor oluyor...Bence bujilerde bi sorun olsa diğer çalıştırmalarda da zor olur ama benimki sadece sabah ilk çalıştırmada zorlanıyor...

aküden şüpheleniyorsan farları ve dörtlüleri aç bi 15-20 dk bekle eğer araç normal çalışırsa sorun yoktur aküde

Geri