merhabalar. aracımı 3 ay önce aldım. 2000 model 1,4 16V Corsa GLS. aldığım günden beri aracıma binip marşa basınca anında çalıştırıyordu. hiç sorun çıkarmadı. dün marşa bastım öyle zor çalıştı ki. devir saati zorla 1'e çıktı. sonra bugün ilk denemede araç çalışmadı. tekrar denedim yine zorla çalıştı.
ayrıca motor soğukken çalıştırdığımda devreye giren ne bilmiyorum ama motoru ısıtmak için devir kendiliğinden 1'in üstünde başlıyor ve zamanla motor ısındıkça normale dönüyor. ama bu arada da çok ses yapıyor.
bu iki gün ilk çalıştırma da motor ısınana dek aracım biraz fazla titredi ve sanki fazla ses yaptı.
bunun nedeni hakkında yardımlarınızı bekliyorum. ayrıca iki gün önce hiç benzin almadığım bir yerden depoyu doldurmuştum. benzinden olabilirmi acaba.
konu hakkında forumda fazla arama yapamadım. ne diye aratacağımı bilmiyordum.
ayrıca motor soğukken çalıştırdığımda devreye giren ne bilmiyorum ama motoru ısıtmak için devir kendiliğinden 1'in üstünde başlıyor ve zamanla motor ısındıkça normale dönüyor. ama bu arada da çok ses yapıyor.
bu iki gün ilk çalıştırma da motor ısınana dek aracım biraz fazla titredi ve sanki fazla ses yaptı.
bunun nedeni hakkında yardımlarınızı bekliyorum. ayrıca iki gün önce hiç benzin almadığım bir yerden depoyu doldurmuştum. benzinden olabilirmi acaba.
konu hakkında forumda fazla arama yapamadım. ne diye aratacağımı bilmiyordum.