Hız Denemesi

madtiqer13

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamun aleyküm arkadaşlar bugün trafiğe kapalı uzun boş bir yolda hız denemesi yapmak istedim aracım vectra 2.0 cd 136 hp 2000 model aracım 5. vites 3000 devirde tıkandı kaldı gaz pedalına sonuna kadar basıyorum sabit kalıyor yarım tutuyorum yine sabit kalıyor yani 130-135 te tıkandı sizce bunun sebebi nedir?:confused:

gaz kelebeginde bir sorun olabilirmi? ben de de bazen ne kadar gaz pedalına bassam da dediğiniz şey oluyor. bir iki pompa yapınca düzeliyor.

Ve Aleykum ve selam kardeş,Ya Muhammed Adı güzel... bu ne kadar şikayet? ya arabanda yok yok mubarek,yeni mi aldın bu arabayı? bakıyorum şu üç dört günde yok yok mazallah. Bu ne şansızlık... arıza ışığı yakıyormu? burdan birşeyler demek zor ya vuruntu sensoru ya debimetre vs. vs.

Hava filtresi ve Egsozuna da bak. Tıkanmış olabilir.

yaw kardeş arabayı yeni almadım da 2 senedir ben 1 sene sorunsuz kullandım ama gün geçtikçe sorunlar artıyor yav napalım :) dün de işten çıkışta eve geldm arabayı park ettim farları kapatma kolunu kapattım ama farların bi tanesi hala yanıodu :D kaputu açtım akü bitmesin diye farın fişini çektim bugünde elektrikçiye gösterdim yaptı para almadı sağolsun :)

Her viteste 3000 devir civarı tıkanıyor mu, arıza ışığı yanıyor mu? Yanıyorsa Sensör büyük ihtimal.

Bu kadar kayıbın motorda bir sarsıntı, vibrasyon olmadan yaşanmasının ihtimali yok. O yüzden sensörde sorun yoksa debriyaja baktırmanız, lazım.

yaw kardeş arabayı yeni almadım da 2 senedir ben 1 sene sorunsuz kullandım ama gün geçtikçe sorunlar artıyor yav napalım :) dün de işten çıkışta eve geldm arabayı park ettim farları kapatma kolunu kapattım ama farların bi tanesi hala yanıodu :D kaputu açtım akü bitmesin diye farın fişini çektim bugünde elektrikçiye gösterdim yaptı para almadı sağolsun :)
yav kardeş diye hitap ettiğin kişi senin yaşının 2 katındanda büyük dikkatli olalım

Her viteste 3000 devir civarı tıkanıyor mu, arıza ışığı yanıyor mu? Yanıyorsa Sensör büyük ihtimal.

Bu kadar kayıbın motorda bir sarsıntı, vibrasyon olmadan yaşanmasının ihtimali yok. O yüzden sensörde sorun yoksa debriyaja baktırmanız, lazım.

sadece 5.vites 3000 devirde tıkandı arıza ışığı yanmıyordu debriaj 2 ay önce değişti

benim araç 5. vites de 3000 devir 120 km yapıo. bi sorun mu var acaba benim araçta? :confused:

Geri