Hiç farkina vardiniz mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tgarip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merak etcek bişey yok :) benim tigra'da da war bu sesten...
ayrıca astra'sı olan iki arkadaşımda da aynı ses var...

daha önceden de opellere binip kullandigim için, kendi arabamı alınca o sese hiç takılmadım doğrusu... opelin karateristik özelliği diye kabullendim :)

Benim araba da ESP yok sanırım... ESP ışığı yanmıyor kontağı açtığımda...Tabi ESP ışığı diye birşey varsa bilemiyorum...2006 Elegance larda varmı ESP onuda bilmiyorum...Neyse, yinede ses yapıyor...El freni çekikken hafif debriyajla kavrama yaparken bir noktada bu vuruntu sesi geliyor... Yani araba dururken de yapıyor...Acaba aynı şeyden mi bahsediyor herkes :)

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=10882
arkadasım bu linkte aynı konuyu ben de acmıştım
tansu ustadan detaylı acıklama icin coooook... bekledim ama zahmet etmedi
bel ki baskalarının nazı gecer diye birde buradan sesleneyim
tansu usta yardıııım... + bilgi
baskaları da destek olursa cozcez insallah bu sorunu
bana esp+abs sistemlerinin aracın hızına gore sistemlerin aktif konuma gecmesi ile olusan ve bir arıza olmayan ses oldugu soylendi
eger esp+abs sistemleri aracında bulunan tum kullanıcılarımızda varsa sorun yok, ama bazıları sikayetci ise bence bu sorun demektir

Bende dediğim gibi ESP yok sanırım? Sorun var yani :(

Faredir fare, o yapıyordur tıkırtıyı. :D

Merhaba,

2006 Astra 1.6 düz vites arabamda 1.vites ve geri vites de, debriyajın kavradığı belli bir yerde tık,tık diye bir vuruntu sesi geliyor.

Servis normal bütün astralar böyle dedi...Arkadaşım kendi arabasında da olduğunu söyledi...Devirli kullandigi icin bugüne kadar farketmemis.

Sizce normal bir sesmidir bu? Hiç farkina vardiniz mi?

Tesekkür ederim.
ben farkına vardım şanzumanda boşluk falan vardır diye açtırcaktım olur böyle şey dediler ama bendeki ses çok ezik bi ses kaput açıkken kavramaya yakın bi yerde tık ediyo susuyoo

evet bendede yapiyoo

Benim araba da ESP yok sanırım... ESP ışığı yanmıyor kontağı açtığımda...Tabi ESP ışığı diye birşey varsa bilemiyorum...2006 Elegance larda varmı ESP onuda bilmiyorum...Neyse, yinede ses yapıyor...El freni çekikken hafif debriyajla kavrama yaparken bir noktada bu vuruntu sesi geliyor... Yani araba dururken de yapıyor...Acaba aynı şeyden mi bahsediyor herkes :)
yok kardes benim ki sadece harekete gecince ve de ilk sefer de yapıyor
sen de esp yoktur cun ki 2007 modellere kadar esp standart degil bildigim kadarı ile
ek olarak cosmo paket gibi bir donanımla alınıyor
ESP nin ışıgı üçgen çerçeve içerisinde araba ( yagısta kaygan zemin tabelası gibi ) , kontagı cevirince yanar daha sonra ise soner ayrıca devreye girdigi zaman da kısa sureli yanar ve ince bir bip sesi duyulur ( araca patinaj cektirerek de devreye sokabilirsin ya da slalom yaparak olur )

Son düzenleme:
Geri