Help...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan allegro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

allegro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar, 2006 1.3 opel corsa sahibiyim araç 79.000 km de.son 2 gün içinde aracı çalıştırırken arada motor tam çalışacakmış gibi oluyor ama sonunda bir hırıltıya, sanki pısss sesi çıkararak, çalışmadan kalıyordu. bugün sabah işe giderken özel opel servisine uğradım, 6-7 kere durdurup çalıştırdım aracı hiç sorun çıkarmadan çalıştı. usta volant dişlilerden olmuş olabilir dedi, volant bozuksa oraya denk gelmiştir yapmıştır falan dedi. ama senin araban sana sorun çıkarmaz böyle kullan diye ekledi.

ayrıca, çok isitiyorsan volant ı tamir edebiliriz ya da orjinal volant ile değiştirebiliriz. orjinal volant 750 tl +işiçikik ile 900 tl ye mal olur sana. ama tamir edersek hem ömürlük olur hemde 500 tl ye hallolur. volant için içinde plastik bir parça varmış (dişli sanırım) onu çıkarıp çelik ile değiştirerek tamir ediyorlarmış ve sorun çıkarmamak üzere çözüyorlarmış.
bu konu hakkında bilgisi olan var mı??? helppppppp.....

selam arkadaşlar, 2006 1.3 opel corsa sahibiyim araç 79.000 km de.son 2 gün içinde aracı çalıştırırken arada motor tam çalışacakmış gibi oluyor ama sonunda bir hırıltıya, sanki pısss sesi çıkararak, çalışmadan kalıyordu. bugün sabah işe giderken özel opel servisine uğradım, 6-7 kere durdurup çalıştırdım aracı hiç sorun çıkarmadan çalıştı. usta volant dişlilerden olmuş olabilir dedi, volant bozuksa oraya denk gelmiştir yapmıştır falan dedi. ama senin araban sana sorun çıkarmaz böyle kullan diye ekledi.

ayrıca, çok isitiyorsan volant ı tamir edebiliriz ya da orjinal volant ile değiştirebiliriz. orjinal volant 750 tl +işiçikik ile 900 tl ye mal olur sana. ama tamir edersek hem ömürlük olur hemde 500 tl ye hallolur. volant için içinde plastik bir parça varmış (dişli sanırım) onu çıkarıp çelik ile değiştirerek tamir ediyorlarmış ve sorun çıkarmamak üzere çözüyorlarmış.
bu konu hakkında bilgisi olan var mı??? helppppppp.....
tamir tavsiye etmiyorum ben şahsen tamir olduktan sonra volan taşlanıyor ve rulmanla volan arasındaki mesafe uzuyor ve debriyajı bir kaç kez pompalandığında rulman dağılıyor ve bu sefer hem rulman hem volan alıyorsunuz daha masraflı oluyor sanki

bende tamir önerisine pek sıcak bakmıyorum. dışardan gidip kendim alıcam volant ve baskı balata takımını gidip değiştirticem diye plan yapıyorum. İnternette dizel motorlu opel corsa için ORjinal (denilmiş web sitesinde) GM Orjinal markalı volant buldum, fiyatı 600 TL. bu marka için ne dersiniz? ya da xxx markadan şüphen olmasın dediniz bir marka önerebilen var mı? ayrıca orjinal deniliyor web de, gerçekten orjinal midir? nasıl anlarız?
SACHS ve LUK marka Baskı-balata seti buldum fiyatı 260 tl. nediyorsunuz arkadaşlar???

Geri